31
Mayıs
2024
Cuma
BUCA - İZMİR

Başkan 29 personelini ihbar etti

İzmir'in Buca İlçesi'nde, savcılığın talimatıyla harakete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, rüşvet olaylarının arttığı iddia edilen Belediye'ye operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında Belediye Ruhsat ve Denetleme Şube Müdürü ile personelinin de bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

Buca Belediyesi Ruhsat ve Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerinin bazı işyerlerinin ruhsatlarında usulsüzlük yaptığı yönündeki şikayetler üzerine belediye ekipleri geçen Aralık ayında çalışma başlattı. Belediye Başkanı Başkan AKP'li Cemil Şeboy'un talimatı ve Kaymakamlık'tan alınan iznin ardından Teftiş Kurulu Müdürlüğü ekibinin yaptığı incelemelerde, bazı evrakta usulsüzlük yapıldığı belirlendi. Teftiş Kurulu'nun raporunun hazırlanmasının ardından da belediye yetkilileri geçen Ocak ayında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılığın talimatıyla harakete geçen Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, evrağı incelemeye başladı. Yaklaşık 1.5 ay süren incelemelerin ardından bugün sabah saatlerinde ‘Keşif’ adı verilen operasyon için düğmeye basıldı. Operasyonda Ruhsat ve Denetleme Şube Müdürü R.G., denetim memurları S.Ç., L.Ö., A.Ç., İmar Müdürlüğü Harita Müdürü, İmar Müdürlüğü TUS müdürü, İmar Müdürlüğü memuru, eski imar müdürü, 3 aracı ile 18 işyeri sahibinin de bulunduğu toplam 29 kişi gözaltına alındı.

Çınarlı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgularına başlanan zanlılardan belediye görevlilerinin, ruhsat için başvuru yapan kişilere eksiği olmamasına rağmen zorluk çıkardıkları, eksiği bulunan işyerlerine sahte raporlar düzenledikleri ve haksız menfaat temin ettikleri, kontrol mekanizmalarını düzenli çalıştırmadıkları, başvurularda zorluk çıkardıkları dosyaları belediye dışında takipçilik yapan kişilere yönlendirerek bu kişilerle işbirliğine gittikleri ve sağladıkları kazancı paylaştıkları belirlendi. Belediye evrağındaki araştırmalarda, zanlıların 2007 kayıtlarında 150 ruhsat dosyasında usulsuzlük yaptıkları ileri sürüldü.

‘HESAP VERECEKLER’

Operasyonun ardından açıklama yapan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, “Bizlere gelen ihbarlar sonrasında önce kendi bünyemizde soruşturduk, ardından arkadaşlara el çektirdikten sonrada savcılığa başvurduk. Operasyon onun devamı. Görevlerini hakkıyla yapmayan kişiler kanun önünde hesap verecek. Bundan sonra da bu yönde girişimleri bulunanların karşısında olacağız” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 18:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?