20
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

Başkan Şeboy'dan seçim açıklaması

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy yerel seçimler öncesi çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu belirten Şeboy, "İzmir vizyonu geniş yöneticiler tarafından yönetilmeli" dedi.


İzmir'in yıllardır kendini geliştiremediğini ve "günü kurtaracak" projelerle ayakta durmaya çalıştığını belirten Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, İzmir'i vizyonu geniş ve ileriyi görebilen yöneticilerin yönetmesi gerektiğini savundu. İzmir'in kendini geliştiremediği için limanını da büyütemediğini belirten Başkan Şeboy, "İzmir kendini geliştiremediği gibi limanını büyütemedi. Yeni limanlar yapmadı, sanayi bölgeleri yapmadı. Bu yüzden de olduğu yerde patinaj yaptı. Yanı başımızda Manisa organizesini kurdu, Denizli iyi bir atılım yaptı. Daha önce yatırımcı İzmir'i tercih ederken İzmir yerinde saydığı için Manisalı ve Denizlili yatırımcı oralarda kaldı. Liman yapacağımız yere konut yaptık şimdi limana yer arıyoruz" şeklinde konuştu. Aliağa- Menderes Raylı Sistem Projesiyle ilgili düşüncelerini de dile getiren Başkan Şeboy, proje kapsamında yük taşımacıılığı konusunda da yatırım yapılmadığı için projeyi eleştirdiğini belirtti. Yolcu taşıyan tren hattı yanına yük taşımak için de ayrı bir hat yapılması gerektiğini vurgulayan Şeboy, sadece yolcu taşımak için gerçekleştirilen projenin yetersiz olacağını ifade etti. İzmir'deki en önemli sorunlardan birisinin de ulaşım olduğunu belirten Şeboy, İzmir ve ilçelerini turizm kenti haline getirebilmek için ulaşımın kolay olması gerektiğini söyledi. Kuraklık ve suzuluk konularına da değinen Şeboy, "Menemen Ovası'nın su kuyularında su seviyeleri 250 metrenin altına inmeye başladı. Biraz daha derine inerseniz orada tuzlanma başlar, yani kuraklık meydana gelir. Zamanla tarımın da tehlikeli hale gelmemesi için arıtılan su ile kesinlikle Menemen Ovası'nın sulanması lazım" dedi.

"İZMİR'E TEKNİK BİR BELEDİYE BAŞKANI GEREKİYOR"
Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, İzmir'in teknik bir belediye başkanına ihtiyacı olduğunu belirtti. Belediye Başkanı'nın mesleğine kendi becerilerini de katması gerektiğini ifade eden Başkan Şeboy, "İzmir'in en büyük kayıplarından birisi şimdiye dek "mimar" ya da "mühendis belediye başkanı gelmemiş olmasıdır. Mesleğine kendi becerilerini de katacaksın. Benden önce de Buca'ya mimar Belediye Başkanı gelmiş fakat ne Gölet yapmış ne Yedi Göller yapmış ne de Mevlana'yı yapmış. Demek ki kendi becerinizi, kendi yaratıcılığınızı, ufkunuzu kullanacaksınız" diye k

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 17:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?