25
Mayıs
2024
Cumartesi
BUCA - İZMİR

Başkan Tatı'dan müftülüğe ziyaret

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca İlçe Müftülüğü'nü ziyaret etti. Ziyarette Buca İlçe Müftüsü Adem Gülmek ile sohbet eden Başkan Tatı, Buca'da bulunan tüm cami imamlarıyla ve din hizmetlileriyle de bir araya geldi.

Buca genelinde 76 cami, 24 Kur-an kursu ile toplamda kendisi dahil 110 kişinin müftülük olarak hizmet verdiğini dile getiren Gülmek, “Biz müftülük olarak üzerimize düşen dini hizmetleri yerine getirirken, belediye gibi kurumlarla da hep birlikte omuz omuza çalışmak isteriz. Bu konuda üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız” dedi.

Türkiye'de bir ilk olacak olan, din hizmetlerinde ilk belgelendirme çalışmasına Buca'nın Yerli Cami'sinde başlayacak, ISO 9001 koşullarında hizmet verecek olan Buca Müftülüğü'nü kutlayan Başkan Tatı ise “29 mart itibariyle yerel iktidar erkini elimize aldık. Buca kültür mozaiğinin olduğu, yaklaşık 600 bin nüfusa yakın bir ilçe. Burada 80 vilayetimizden gelen insanlarımız yaşamlarını sürdürüyor. Bizler sizlerle birlikte, üzerimize düşen ne varsa ilçemiz için yaparak hizmet vereceğiz. Belediyemiz her zaman sizlere hizmet için hazır olacak” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 17:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?