25
Mayıs
2024
Cumartesi
BUCA - İZMİR

BEGOS'ta 84 yeni fabrika umudu

Buca Ege Giyim Organize Sanayi yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı makamında ziyaret etti.

Mart ayında yapılan seçimlerle Buca Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ercan Tatı'ya tebrik ziyaretleri devam ediyor. Başkan Tatı'nın son konukları Buca Ege Organize Giyim Sanayi yönetim kurulu üyeleri oldu. Türkiye'nin ilk özel organize sanayi bölgesi olan BEGOS'ta faaliyet gösteren firma sahiplerinden oluşan yönetim kurulu, Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Sözlerine Başkan Tatı'yı tebrik ederek başlayan BEGOS Yönetim Kurulu Başkanı Timur Yaykıran, "Buca Belediyesi ile organik bağımız var. Bölgemizde 138 parsel üzerinde 38 fabrika faal olarak çalışıyor. Boş parsel sayımız 84 ve inşaatı devam eden fabrika adeti 16" dedi.

Anlatılanları dikkatle dinleyen Tatı, boş parsellerde yeni fabrikalar açılması için neler yapılabileceğini sordu. Tatı, "Tekstil sektörünün içinde bulunduğu durum ortada. BEGOS'ta hangi sektörlerden fabrikalar açılabilir şu an bilemiyorum. Çevreyi kirletmeyen, tehlikeli atık maddesi olmayan fabrikaların kurulabileceğini düşünüyorum. Eğer boş parselleri bu çerçevede çalışan fabrikalarla doldurabilirsek ilçe ekonomisi ve istihdam açısından önemli yol kat ederiz. Her türlü yardıma hazırım" diye konuştu.

Karşılıklı yardım sözleri boş parseller üzerinde kurulacak yeni fabrikaların ilk işaretleri olarak değerlendirildi. Başkan Tatı'nın gösterdiği ilgiden memnun kalan yönetim kurulu üyeleri, bu konuda geniş kapsamlı bir toplantı önerdi. Toplantı yaklaşık bir ay sonra yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 10:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?