18
Mayıs
2024
Cumartesi
BUCA - İZMİR

Belediye broşürle bilgilendiriyor

BUCA'DA DOMUZ GRİBİNE KARŞI BROŞÜRLÜ UYARI

Buca Belediyesi yurttaşları uyarmak üzere bastırdığı binlerce broşürü halka dağıtmaya başladı. Başkan Ercan Tatı, "Gribin etkesini olabildiğince azaltmak için üzerimize düşen görevi yapıyoruz” dedi.

Buca Belediyesi ölümcül yanıyla tedirginlik yaratan domuz gribinden korunmak adına bilgilendirme broşürleri bastırdı. Domuz gribiyle ilgili tüm bilgilerin içinde yer aldığı broşürlerle Sağlık Bakanlığı'nın kampanyasına destek olmayı amaçladıklarını ifade eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Bastırdığımız binlerce broşürü kısa sürede Buca'nın tüm noktalarına dağıtacağız. Amacımız gribin etkisini olabildiğince azaltıp vatandaşımızın ölümlerle canının yanmasını engellemek” dedi.

Broşürlerin dışında belediye binası ve bağlı kuruluşlarda gribe karşı çeşitli önlemler aldıklarının altını çizen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, gerek personelin gerekse vatandaşın kullanması için tüm birimlere alkollü dezenfektan el temizleme solüsyonları taktırdıklarını söyledi. Böylesine hassas bir dönemde herkesi özellikle el temizliğine dikkat etmeleri hususunda uyaran Tatı, “ Belediyemiz her gün yüzlerce insanın birbiriyle kontakta olduğu bir yer, Buca'nın her yerinde bu konuda hassasiyetimizi sürdürdüğümüz gibi kurumumuzda da bunu devam ettiriyoruz, o anlamda her gün kapı kollarımızı, musluk başlarını, merdiven korkuluklarını, elektrik düğmelerini, masa yüzeylerini sildiriyoruz. Belediyemizin Sağlık İşleri Müdürlüğü konuyu yakın takibe aldı. Personelimizin daha bilinçli olması adına bir de genelge hazırlandı” diye konuştu.

Ayrıca Buca Belediyesi, domuz gribi vakalarında görülen artış ve kış mevsimi öncesinde salgın hastalıkların önlenmesi amacıyla daha evvel gerçekleştirdiği ilçedeki tüm okullarda ilaçlama çalışmalarını da yineliyor. Artan grip vakaları karşısında okullarda bu uygulamayı tekrar gerçekleştiren belediye, Sağlık Bakanlığı onaylı, ekolojik dezenfektanı ikinci kez öğrencilerin ve öğretmenlerin hijyeni adına sıktırıyor. Uluslararası sertifikası olan ilaç amip, virüs, sporlu organizmalar, mayalar, kunduzlar üzerinde etkili. İnsana, hayvana çevreye ve bitkiye zararı olmayan ilaçlar tortu ve kalıntı bırakmıyor.

BUCA'DA DOMUZ GRİBİNE KARŞI BROŞÜRLÜ UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 12:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?