20
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

Belediyeden 3.dönem değerlendirmesi

Buca Belediye Başkanı olarak 14. yılını dolduran Cemil Şeboy, düzenlediği basın toplantısıyla başkanlığı döneminde Buca'da yürütülen çalışmalar ve devam eden projelerle ilgili bilgiler verdi. 

Mart 2004 yerel seçimlerinde üst üste 3. kez Buca Belediye Başkanı seçilen Cemil Şeboy, Buca belediyesi meclis üyeleri ve başkan yardımcılarıyla birlikte Buca Tenis Kulübü'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 1994 yılından bu yana görevde olması nedeniyle pek çok belediye başkanına gore söyleyecek daha fazla sözü olduğunu belirten Başkan Şeboy, göreve geldiği dönemde kent karakterine göre düzenlemelere başladıklarını ve çok sayıda büyük projeyle 14. yılı tamamladıklarını kaydetti. İlçe'de kaçak ve çarpık yapılaşmayla mücadele etmek için imar planı olmayan yerlere hizmet vermediklerini, bu sayede kısa sürede imar planlarının yapıldığını dile getiren Şeboy şöyle devam etti: "14 yıllık görev sürem boyunca sürekli yol asfaltlama ve kaldırım çalışmaları yaptık. Ama kentin alt yapı sorunu sürdüğü için yeniden kazıldı, yeniden yaptık. Böylece devam eden bu sorun tüm Türkiye'nin sıkıntısı. 200'e yakın park yaptık, göreve geldiğimizde Buca'da 30 olan okul sayısı 70'e çıktı. Ancak bunlar rutin çalışmalar. Zaten sunulması gereken hizmetler. Önemli olan kente damgasını vuran projelere imza atmaktı. Bu hedefle; 4 yıl gibi kısa sürede yeni belediye hizmet binamızı, 2 yılda Buca Gölet projemizi ve ardından da 3 yılda Yedi Göller projemizi tamamladık. Bir diğer önemli projemiz olan Forbes sevgi yolu, bugün gece yarısından sonra bile hizmet veriyor." Çalışmalarının sadece görsellikle sınırlı kalmadığını ve kültürel hizmetlere de önem verdiklerini ifade eden Şeboy, kültür merkezleri, kadın aktivite merkezi ve mesleki eğitim merkezleriyle de bu açığı kapatmayı amaçladıklarını söyledi. 1994 yılında tören yapmak için caddelerin kapatıldığını hatırlatan Şeboy, tören alanı eksikliğini gidermek adına Çevik Bir meydanını Buca'ya kazandırdıklarını belirtti. 

Tüm belediye başkanlarına seslenerek, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında kente damgasını vuracak projeler hazırlamalarını öneren Başkan Şeboy, Buca için önem taşıyan pek çok projenin Büyükşehir Belediyesi'nden geri döndüğünden yakınarak, "Böyle önemli hizmetlere siyaset karıştırılmamalı. Bize gerekçe sunulmuyor ancak belki de sebep sadece Cemil Şeboy'dur" dedi. 

Buca'daki siyasi yaşantısına son vereceğini ve gençlerin önünü açacağını kaydeden, Başkan Şeboy, görevi bırakmadan önce tamamlayacağı üç önemli projeyi şu sözlerle açıkladı: "29 Ekim'de İzmir'e, 40 metre yükseklikle Türkiye'nin en büyük Atatürk maskını hediye edeceğiz. Öte yandan Spor Vadisi projemiz, en geç Kasım ayında hizmete girecek. Buca Stadyumu'nun taşınmasıyla eşi benzeri bulunmayan 'Çim Meydan' projesi yapılacak. Stadın çim zemini bozulmadan, Türkiye'de ilk kez bu kadar geniş çim alan üzerinde açık hava sineması kurulacak." Basın mensuplarının önümüzdeki yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki soruya, "Siyasette her zaman iki kere iki dört etmez. İlla ki aday olacağım diye uğraşmam. Partim uygun görürse ve bana görev teklif edilirse o zaman aday olurum" yanıtını verdi. Başkan Şeboy aday olması ve başkan seçilmesi durumunda ise, şikayet edilmeyecek bir İzmir hayal ettiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 17:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?