20
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

Bu tenisçilere engel yok

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, tekerlekli sandalye tenis takımı Buca Tenis Kulübü'nde gösteri maçları yaptı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun (BESF) tenisten sorumlu yönetim kurulu üyesi emekli Tuğgeneral Fahir Altan, ITF adına Büyük Britanya Genç Milli Takım Antrenörü Geraint Richards, Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Çakar ve Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy gösterileri izleyenler arasındaydı.

Amaçlarının engelli vatandaşları sosyal yaşamın bir parçası yapmak olduğunu söyleyen Fahir Altan, "BESF'in yaptığı anlaşmalarla tekerlekli sandalye tenis takımı çalışmalarını yürütüyor. Vatandaşlarımızı, gençlerimizi spora katarak rehabilite etmek ve onları sosyal yaşamın bir parçası haline getirmek en büyük arzu ve isteğimizdir. Başta Başkan Cemil Şeboy olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum“ dedi.

Engelli sayısının belediye başkanının üzerine daha büyük görevler yüklediğini belirten Başkan Şeboy, “Belediye Başkanının görevi, vatandaşların önündeki engelleri kaldırmaktır. Burada sivil toplum örgütlerine büyük iş düşüyor. Onlar da kamuya yardım ederlerse, yumruğumuzu bir yere vurursak daha başarılı işler yapacağımıza inanıyorum. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu. Konuşmaların ardından milli sporcular gösteri maçı yaptı. Tekerlekli sandalye tenis takımının antrenörü Dianne Fowler'in, sporcuların giyimine kadar tüm ayrıntılarla ilgilenmesi dikkat çekti. Tenisçiler de verdikleri plaketle antrenörleri Fowler'e olan sevgilerini gösterdiler. Gösteriler esnasında sporcu ve yöneticilere, spora olan katkıları nedeniyle madalya ve paketler verildi.

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), Johan Cruyff Foundation ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, tekerlekli sandalye tenis sporunun Türkiye'de yaygınlaşması için ortak çalışmalar yapıyor. İzmir'de oluşturulan takım, çalışmalarını Buca Tenis Kulübü'nde yürütüyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 11:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?