20
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

Buca belgeseli izleyici ile buluştu

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un hazırlattığı Buca Belgeseli izleyiciyle buluştu.
Buca'nın kültürel ve tarihi mirasının korunması ve gelecek kuşaklara sağlıklı biçimde aktarılmasını sağlamak amacıyla, Buca Belediyesi tarafından hazırlatılan "Üzüm Kokan Öncü Toprak Buca" adlı Belgesel, Buca Tenis Kulübü'nde düzenlenen kokteylle gösterime sunuldu.


"Üzüm Kokan Öncü Toprak Buca" isimli belgeselin ilk gösteriminin gerçekleştirildiği kokteyl programına Vali Yardımcısı Aydın Alper, Buca Kaymakamı Mehmet Taşdöğen, Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Yönetmen Efkan Erdem ile belgesele katkı veren sanatçı ve akademisyenler katıldı. Film gösteriminin ardından filmle ilgili görüşlerini dile getiren Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, çekilen filmi çok beğendiğini dile getirerek, "Sadece belediye başkanının değil, kentte görev yapan herkesin oturduğu koltuğun gerektirdiği hizmetle sınırlı kalmaması gerekir. Kentin kültürel sosyal değerlerine sahip çıkmak hepimizin görevidir. Daha önce sevgili gazeteci dostumuz Tayfur Göçmenoğlu'nun beş-onsekiz kitabı ve bu belgeselle Buca'nın tarihini, yaşanmış güzel yıllarını, belge haline getirdik. Bu esere katkı veren değerli dostlar hiçbir ücret almadılar. Bu çalışmalarda bize yardımcı olan başta sanatçı ve akademisyenlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Belgesel filmin yönetmeni Efkan Erden ise belgesel filmin hazırlanma aşamasında yardım eden tüm akademisyen ve sanatçılara teker teker teşekkür etti. Erden sözlerini "Seni Seviyorum Buca" sloganıyla bitirdi. Geçen yıl Ekim ayında hazırlık çalışmalarına başlanan Belgesel Filmin hazırlık çalışmaları geçen yıl Ekim ayında başladı. Yaklaşık bir yıl süren çalışmaların ardından hazırlanan 70 dakikalık filmin video cd haline getirilerek Bucalılar'a ücretsiz dağıtılacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 11:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ümit Aykoc IP: 84.130.87.xxx Tarih : 21.11.2008 00:21:27

ne güsel bucama benim, hep böyle beklerim vede umarim öyle olsun hersaman. bucayi buca yapan bir filim.ben bucami severim vede hep seveceyim. selamlar hepinize