16
Mayıs
2024
Perşembe
BUCA - İZMİR

Buca'da şenlik coşturacak

Buca'ya bağlı Belenbaşı köylüleri, pazar günü üçüncüsü düzenlenecek olan Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Şenliği için son hazırlıklarını yapıyor. Geleneksel hale gelen şenliğe Buca Belediyesi ve Buca Kaymakamlığı da destek veriyor. 

"Sabah Onbirden Gece Onbire Tam Bir Eğlence" sloganıyla hazırlığı yapılan Kiraz Şenliğinin bu yılki ses sanatçıları; Lara, Grup Mecaz ve Burçin. Ayrıca geçtiğimiz yıl şenlikte büyük ilgi gören Tayfun Talipoğlu'da yol arkadaşları ile birlikte şiirli şarkılı bir gösteri sunacak. Makine Mühendisleri Odası'nın tiyatro grubu olan Kentin Oyuncuları ise Bertolt Brecht'in "Adam Adamdır" isimli oyununu sahneleyecek. 

Üniversite öğrencilerinden oluşan, tamamı bayan 25 kişilik Camilla y Mucaçitas (Cemile'nin Çıtır Kızları) isimli dans grubu, latin dansları olan flamenko ve salsa ile roman danslarıyla şenliğe renk verecek. Halkoyunları, İllüzyon gösterileri ve En güzel Kiraz Yarışması ise şenliğin diğer etkinlikleri arasında yer alıyor. 

Şenlikte köy ürünlerine meraklı ziyaretçiler de unutulmadı. Giriş yolu boyunca kurulacak Köy Pazarı'nda kirazdan yumurtaya kadar, her çeşit tarımsal ürün satışa sunulacak. Organik zeytin yağı ile adını duyuran Buca'ya bağlı Belenbaşı, Kırıklar, Doğancılar ve Karacaağaç Köyleri de ekolojik ürünlerini stantlarda sergileyecekler. Ayrıca, el işi göz nuru ürünlerden oluşan Üretici Kadınlar Pazarı da bir günlüğüne Belenbaşı'nda kurulacak. Köy meydanında kurulacak Yörük çadırında yöreye özgü gözleme, ayran ve keşkek dağıtılacak.

 İzmirlilerin yoğun ilgisi nedeniyle her yıl hedef yükseltmek zorunda kaldıklarını söyleyen Köy Muhtarı Bülent Altıparmak, "Şenlik için köyümüze gelen İzmirlileri en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Bu sebeple çok çeşitli etkinlikler düzenledik. Amacımız, Yörük kültürünü gelecek kuşaklara tanıtmak ve aktarmak. Bunun yanında köy sosyal ve ekonomik yaşamına da şenlikle katkı yapmak istiyoruz. Bu yıl sağlayacağımız başarı, şenliğimizi Uluslar arası boyuta taşımamız için bize cesaret verecek. Herkesi Belenbaşı'na davet ediyoruz" diye konuştu. 

Şenliğin Belenbaşı ve çevresine getirdiği hareketlilikten memnuniyetini dile getiren Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy kendisini ziyarete gelen muhtar Altıparmak'a bir de öneride bulundu. Şeboy, "Şenliği iki güne yayarak diğer Buca Köylerini de kapsayacak şekilde yapalım. İçeriğinde küçük bir değişiklikle organik tarım ürünlerinin ön planda olduğu bir festivale dönüştürelim. Bu sayede organik tarım projesini daha iyi tanıtabilir ve Buca köylerini ekolojik turizmin merkezi yapabiliriz" dedi. Belenbaşı Kiraz Şenliği 3 Haziran Pazar günü saat 11:00'da başlayacak ve Lara'nın konseriyle birlikte gece 23:00'da son bulacak.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 02:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?