20
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

Buca'nın köyleri için tanıtım atağı

Buca İlçesi'ne bağlı Kırıklar Köyü'nde hıdrellez gününe özel şenlik düzenlendi. 

Buca Belediyesi, Kırıklar Köy Muhtarlığı ve Buca Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen şenliğin amacı köy tanıtımına katkı yapmak olarak açıklandı. 

Eşsiz doğası, el emeği ürünleri ve organik tarımıyla ünü Amerika'ya kadar yayılan Buca Köylülerinin en büyük derdi ise yeterli ilgi görememek. Kırıklar Köyü Muhtarı Rakip Becer, "Herkesin ağzında organik tarım dolaşıyor. Ama, organik tarıma en geniş araziyi ayıran Buca Köylerine gerekli ilgi gösterilmiyor. Özellikle üreticiden tüketiciye aracılık eden firmalardan daha fazla ilgi bekliyoruz. Son yıllarda köylerimizde düzenlenen şenlik ve festivallerin temel amacı, yapılan çalışmaları halkımıza anlatmak. İtalyan RAİ televizyonu bizim çalışmalarımızı haber yaptı. 

Haftada dört gün Amerikalı turistler köylerimize geliyor. Bizim arzumuz İzmirliler'in şehir stresini köyümüzün eşsiz doğasında atmalarını sağlamak. Hıdrellez günü yapacağımız şenliğe herkesi davet ediyorum." dedi. 

Hıdrellez günü olarak kutlanan 6 Mayıs'ta yapılacak şenlik kapsamında tiyatro gösterileri, yöresel halkoyunları, Türk Halk Müziği ve el ürünleri sergisi yer alıyor. Ayrıca şenliğe gelenler köylülerin ürettiği organik tarım ürünleri ile elde dokunmuş süs eşyaları satın alabilecekler. Gözleme, keşkek ve ayran ise şenliğin menüsü olarak ziyaretçilerin ağız tadına hitap edecek.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 12:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?