25
Mayıs
2024
Cumartesi
BUCA - İZMİR

Bucaspor kupasını kaldırdı

BUCASPOR KUPAYI KALDIRDI

Bank Asya 1. Lig'den Turkcell Süper Lig'e yükselmeyi başaran Bucaspor, kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in elinden aldı.

Yeni Buca Stadı'nda yapılan törende, teknik kadro ve futbolcular, isimleri teker teker okunarak, kurulan platforma çağrıldı. Üstlerine giydikleri t-shirtlerde 'Özlem sona erdi' yazısı dikkat çekerken futbolculara madalyaları, kulüpte başkanlık yapmış kişiler tarafından takıldı. İzmir'in Süper Lig hasretini sona erdiren Bucasporlu futbolcular, kupalarını TFF Başkanı Mahmut Özgener'den aldı. Kupalarını alan futbolcular, kupa ile sahada tur attı. Kutlama, havai fişek gösterisiyle devam etti. Taraftar sahaya

girerek futbolcularla birlikte büyük sevinç yaşadı.

İzmir ve Bucaspor için çok önemli bir gün olduğunu ifade eden TFF Başkanı Mahmut Özgener, "Bucaspor'da herkes, günlük geçici başarıların peşinde koşmadılar. Doğru yatırım, projeler ve sabırla davranarak, bu başarının mimarı oldular. Öncelikle tesis yaptılar ve altyapıyı organize ettiler. Türk futbolu adına bu örnek başarıyı, takdir etmemek mümkün değil. Bu kulübün yöneticisi başkan, başkanı yönetici oldu. Her zaman kenetlendi, birlik oldu. Türk futboluna örnek olması gereken davranışlar, bu büyük başarıyı

beraberinde getirdi. Tüm Türkiye'ye örnek olan, Türk futbolunun geleceğinin altyapı olduğunu gösteren, geçen hafta 15 yaş altı takımı Avrupa birincisi olan Mehmet Özkan ağabeyime, Türk futbolu adına teşekkür etmek istiyorum. Şampiyonluk, hayırlı uğurlu olsun''şeklinde konuştu.

Kulüpte emeği geçen herkese teşekkür eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise "Ancak hedefleri aşmak gerekiyor. Şimdiki hedef, 3 yıl içinde (A) Milli Takım'a en az 3 oyuncu vermek ve 5 yıl içinde UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmek. Bu hedef de aşılacak. Biz İzmir'in sevgilisi olduk. Önümüzdeki dönemde de tüm Türkiye'nin sevgilisi olacağız" dedi.

Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur, "Biz, bundan sonraki yıllar Bucaspor için UEFA, Şampiyonlar Ligi hedeflerini koyabileceği kapıyı açıyoruz. Bu hedefler çok büyük. Daha da büyüğü Bucasporlular'ın yüreği, o çok daha büyük. Bunu çok iyi biliyoruz. Taraftarlarımız bizi Süper Lig'de de yalnız bırakmayacaktır, Bucaspor'un yanında olacaklardır" diye konuştu.

Süper Lig'e çıktıkları için oldukça mutlu olduğunu dile getiren Bucaspor oyuncusu Mehmet Batdal ise, "çok mutluyuz. Süper Lig'te daha iyisini yapacağız. Bu mutluluğu devam ettireceğiz. Tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Bucasporla sözleşmem bitti. Önümüzdeki günlerde durum neyi gösterir bilemeyiz. Kupayı aldığımız için taraftarımıza bu mutluluğu yaşattığımız için mutluyuz" dedi.

Bunun dışında, Nike Premier Cup Avrupa elemelerinde birinci olan Bucaspor 15 yaş altı takımındaki futbolculara kupası verildi. Ayrıca, Bucaspor Kulübü Başkanı Bektur, TFF Başkanı Özgener'e takımın şampiyonluk posterini ve formasını hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 00:20:00
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 15:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?