25
Mayıs
2024
Cumartesi
BUCA - İZMİR

Buca'ya birincilikle döndüler

BUCA'YA BİRİNCİLİKLE DÖNDÜLER

27. Uluslararası Moerbeke-Waas Folklor Festivali'ne katılan Ege Efeler Merkezi Gösteri Sanatları ve Spor Kulübü (EGEFEM) Avrupa turundan birincilikle döndü.

Buca Belediyesi'nin desteğini üzerinden eksik etmediği (EGEFEM) Belçika'da yapılan festivalde 20 günlük program çerçevesinde 8 gün süren yarışlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etme fırsatını yaşadılar. 6 Ülkenin de katıldığı festivalde Türkiye'yi temsil eden grup Otantik (Geleneksel) dalda birincilik ödülünün sahibi oldu. 4 yıl önce Buca'da kurulan Ege Efeler Merkezi Gösteri Sanatları ve Spor Kulübü (EGEFEM) Türkiye'yi temsilen gittikleri Belçika'daki Moerbeke-Waas Uluslararası Folklor Festivali'nde verdikleri sözü tuttular ve Otantik (Geleneksel) dalda birincilik ödülünün sahibi olarak geri döndüler.

Almanya, Fransa Belçika, Polonya, İtalya Yunanistan gibi ülkelerin katıldığı folklor yarışmasında 33 kişilik ekibiyle ter döken EGEFEM Başkanı Mustafa Gırlak şöyle konuştu, "4 yıl önce kurulan derneğimiz kısa sürede ülke genelinde yarışmalarda birincilikler aldı, çeşitli yurt dışı temsillerinde bulundu. Şu anda Belçika'dan ülkemize ve Bucamız'a birinci olarak dönmenin gururunu yaşıyoruz. Türk motiflerini ve ezgilerini en güzel şekilde yansıttık. Festivale gitmeden önce verdiğimiz derece sözünü yerine getirmenin mutluluğu içersindeyiz. Bizlere desteklerde bulunan Buca Belediye Başkanımız Ercan Tatı'ya da çok teşekkür ediyoruz"

BUCA'YA BİRİNCİLİKLE DÖNDÜLER
BUCA'YA BİRİNCİLİKLE DÖNDÜLER
BUCA'YA BİRİNCİLİKLE DÖNDÜLER
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 11:01:04
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 11:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?