17
Haziran
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

Buca’ya İmam Hatip Lisesi

BUCA’YA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YAPILACAK

Buca’ya Okul Yaptırma ve Öğrencilere Yardım Derneği, Buca’da, Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptırmak üzere, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç’la protokol imzaladı.

Okul yaptırmak amacıyla kurulan derneğin tüm yönetici ve üyelerini örnek davranışları nedeniyle tebrik ettiğini belirten İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, dernek yöneticilerinin küçük birikimlerinin yanı sıra okul yapılabilmesi için gönüllü olarak gayret göstermelerinin de takdire şayan olduğunu söyledi. Kıraç, “Dernek çatısı altında, bu örnek davranışı sergileyenleri de tebrik ediyorum” dedi.

Protokol imza töreninde konuşan dernek başkanı Ebubekir Karaaslan ise İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Konak İmam Hatip Lisesi’nde yer sıkıntısının olmasının yanı sıra; Buca’nın çeşitli semtlerinde oturan öğrencilerin bu okullara güçlükle ulaştığını tespit ettiklerini söyledi. Çözüm olarak Buca Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılmasını teklif ettiklerini ve 85. Yıl Anadolu Lisesi’nin boşalttığı binada okulun açılmasına maddi, manevi destekte bulunduklarını dile getiren Karaaslan, “Çocuklarımızın daha iyi şartla eğitim-öğretim almalarını sağlamak amacıyla 24 derslikten oluşan Anadolu İmam Hatip yaptırmaya karar verdik. Sayın Valimiz, Milli Eğitim Müdürümüz ile bize destek olan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Son yapılan protokolün yaklaşık 4 milyon liraya mal olacağı tahmin edilirken Valilikte gerçekleştirilen 151. protokolle, Eğitime % 100 Destek Kampanyası’nda yapılan bağışların toplamı 207 milyon 485 bin liraya ulaştığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2011 Perşembe 12:29:04
Güncelleme :14 Temmuz 2011 Perşembe 23:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?