19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

Buca'ya spor vadisi ve çim meydan

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, yapımı devam eden 'Spor Vadisi' projesi ile ilçeyi spor merkezi haline getirmeyi hedefliyor. 

Göreve geldiği günden itibaren Yedi Göller, Mevlana Heykeli, Buca Gölet, Kadın Aktivite Merkezi gibi projeler ile Buca'ya yeni bir kimlik kazandıran Başkan Şeboy, 'Spor Vadisi' projesi ile Buca'yı spor merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Yapımı süren Spor Vadisi'nde 6 bin kişilik statın yanı sıra, bir halı saha, iki basketbol sahası, koşu yolları ve 300 araçlık otopark bulunacak. Buca'nın Avrupa şehirleri ile aynı düzeye geldiğini ifade eden Başkan Şeboy, kültür ve sanat projelerinin ardından yapılan 'Spor Vadisi' ile Bucalılar'ın spor alanında da gereken hizmetin en iyisini alacağını söyledi. Çağdaş ve sağlıklı bir toplum oluşturmak için spor faliyetlerinin önemli olduğunu belirten Başkan Şeboy, "Buca Belediyesi olarak Egekent ile Evka-1 arasında kalan vadide Spor Vadisi adı altında hem Buca hem de İzmir iline hizmet verecek olan bir spor kompleksi inşaatı yapmaktayız. Buca Belediyesi olarak amacımız halkımızın ve özellikle gençlerimizin sportif faaliyetlerini en iyi şekilde yapabilecekleri bunun yanında engelli vatandaşlarımızın sportif ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, dünya standartlarında bir tesisler bütünü oluşturmak" dedi. 

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy kısa bir süre sonra tamamlanması planlanan Spor Vadisi'ne taşınacak bugünkü Buca Stadı'nın yerine, büyük bir çim meydan yapmak için hazırlıklara başladığınıda söyledi. Sözlerine şöyle devam eden Şeboy, "Buca Stadı'nı meydana çevirerek, zaten çim olan alanı değerlendireceğiz. 30 bin metrekare alanı çim ile yeşillendirereceğiz. Çim ile yeşillenecek alanda fillimlerin yayınlanacağı dev bir sinema perdesi de bulunacak. Genç, yaşlı herkez çim meydana gelerek, şehir merkezinde yeşil alan ile buluşmuş olacak. Eşine rastlanmayan bir çalışma yapacağız. Spor Vadisi'nin yapımı sürüyor. Bu projemize, Devlet eski Bakanı Mehmet Ali Şahin büyük destek veriyor. Yapılacak bir anlaşmayla yeni stat, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredilecek. Şimdiki stat da belediyenin olacak. Bu devir işlemi sonrası şu andaki stat alanı, Çevik Bir Meydanı ile birleştirilecek. Orada yapılacak kavşak çalışmasıyla merkezdeki trafik sıkışıklığına son vereceğiz" diye konuştu. 

Yapılacak yeni düzenleme sonrası Buca'da Türkiye'nin en büyük ve meydanlarından birisi oluşturulmuş olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 13:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?