20
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

Bülent Ecevit ismi ölümsüzleşiyor

Buca Belediyesi tarafından yapılan Bülent Ecevit Heykeli ve Rekreasyon Alanı 22 Ekim'de hizmete açılıyor.


Buca İlçesi'nin Barış Mahallesi'nde inşa edilen proje kapsamında kaidesiyle birlikte 4.70 metrelik Bülent Ecevit heykeli yer alıyor. Heykel, 40 metrelik Atatürk Rölyefi projesinin genç heykeltıraşı Harun Atalayman tarafından yapıldı. Alt ve üst bölüm olmak üzere iki aşamada yapılan rekreasyon alanına 271 adet ağaç, 3975 adet yer örtüsü, 948 adet çalı grubu ve 1860 adet mevsimlik bitki dikildi. Açık havada fitness yapmak isteyenler için alanın bir bölümüne 21 adet jimnastik aleti yerleştirildi.
Ayrıca; amfi tiyatro, kauçuk zeminli çocuk oyun alanı, bire bir boyutlarda çeşitli hayvan figürleri ve suni kaya ile oluşturulmuş 2,5 metrelik şelale rekreasyon alanına görsel zenginlik katıyor.


Şirinyer Vergi Dairesi'nin 250 metre kuzeyinde yer alan proje, kauçuk zemin hariç Buca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından inşa edildi.


Rekreasyon Alanı'nın Bülent Ecevit ismini taşıdığı için titiz bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, “Bülent Ecevit uzlaşmacı tavrı ve hoşgörüsüyle toplumun tüm kesimleri tarafından sevilen bir devlet adamıydı. Onun anısını yaşatacak güzel bir alan düzenlemesi yaptık.” dedi. Türk Halkı'na hizmet etmiş isimlerin yaşatılması gerekliliğini vurgulayan Şeboy, “Atatürk Rölyefi, Mevlana Heykeli, Yörük Ali Efe Heykeli ve Rekreasyon Alanı, Yunus Emre ve Pir Sultan Abdal Heykelleri bu düşüncemizin eseridir. Türk Halkı'nın bu değerli isimleri, kalplerdeki ölümsüz yerlerini almışlardır.” diyerek duygularını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 15:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?