20
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

Dolandırıcı kuyumcu yakalandı

İzmir'in Buca ilçesinde, çevresindekilerden yüklü miktarda altın ve para borç alarak kayıplara karışan bir kuyumcu, polis tarafından gözaltına alındı.

34 ayrı kişinin dolandırıldık şikayeti ile gözaltına alınan kuyumcunun çevresinden 54 bin 815 bin YTL, 5 bin dolar, 2 bin 237 gram 22 ayar altın, 15 adet cumhuriyet altını, 5 adet yarım altın ile 174 adet çeyrek altın aldığı iddia edildi.

Şirinyer Menderes Caddesi'nde bulunan bir kuyumcu dükkanının sahibi Maksut B. hakkında 34 kişi İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'na dolandırıldıkları iddiası ile başvurdu. 34 müşteki Maksut B.'ye borç para ve altın verdiklerini ve ödeme günü geldiğinde ise kuyumculuk yapan Maksut B.'nin ortadan kaybolarak kendilerine olan borcu ödemeyerek dolandırdığı iddiasıyla şikayette bulundu.

Olayla ilgili araştırma başlatan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, yaptıkları araştırma ve takip sonucu kuyumcu Maksut B.'yi Buca'da bir daireye girerken yakaladı. Kuyumcu, şikayette bulunan kişilerden borç para ve altın aldığını fakat işlerinin kötü giderek iflas ettiği için ödemeleri yapamadığını ve bu yüzden borçlarını ödeyemediğini söyledi.

Daha önce de bu kişilerden borç aldığını belirten Beyazıt, birçok defa aldığı borcu ödediğini ifade etti. Gözaltına alınan zanlı Maksut B. emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?