16
Mayıs
2024
Perşembe
BUCA - İZMİR

Dolandırıcıları kaçırıp darp ettiler

İzmir Buca'da marketçilik yapan A.A. ve A.A. adlı kardeşler, kendilerini dolandıran üç kişinin izine rastlayınca arkadaşlarıyla birlikte intikam almaya çalıştı. 

A.A. (26) ve A.A. (25) adlı kardeşler, bir süre önce Denizli'de altın sattıklarını ve 2 bin 10 adet altını 6 bin YTL'ye kendilerine vereceklerini söyleyen dolandırıcılıktan sabıkalı E.Y. (35), A.D. (26) ve Ö.D. (25)'nin daveti üzerine Denizli'ye gitti. Burada şahıslarla buluşan A. kardeşler, parayı teslim etmelerine rağmen söz konusu altınları alamadı. İzmir'e dönen A. kardeşler, önceki gün Buca'da bir iş yerinde E.Y. ve Ö.D.'nin yine Buca'da farklı bir iş yerinde ise A.D.'nin izine rastladı. 

Yakınlarından 7 kişiyi yanlarına alan A. kardeşler, şahısları bulundukları adreslerden zorla araçlara bindirerek Ballıkuyu semtindeki bir depoya götürdü ve burada şahısları önce darp ardından cep telefonlarını almak suretiyle gasp etti. 

E.Y., Ö.D. ve A.D.'nin kaçırılması sırasında şahısların bulunduğu aracın plakası çevre sakinlerince polise ihbar edildi. Kısa sürede harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Gasp Bürosu ekipleri, olayla ilgisi bulunan şahıslara tek tek ulaşarak olayı çözdü ve şüphelileri yakaladı. 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER 

Şüphelilerden S.D. (23)'nin yanında yaşadığı ağabeyi C.D. (32)'nin Ballıkuyu semtindeki evinde yapılan aramada 3 adet ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait 90 mermi ele geçirildi. Yakalanan 9 şahıs, haklarındaki adam kaçırma, alıkoyma, darp, gasp, tehdit ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından işlem yapıldıktan sonra adliyeye sevk edildi. 

MARKETÇİNİN ÇANTASINI GASP EDEN ZANLI YAKALANDI 

İzmir Güzelbahçe'de gerçekleşen bir başka olayda ise adam yaralama suçundan sabıkalı H.B. (20) isimli şahsın marketçilik yapan Ali Ö. isimli vatandaşı gasp ettiği bildirildi. 

Eve gitmek üzere kendisine ait marketi kapatan Ali Ö., bu sırada yanına yaklaşan yüzü maskeli H.B. tarafından silah tehdidiyle çantası gasp edilmek istendi. Saldırgana karşı koyan ve elindeki silahın yere düşmesini sağlayan Ali Ö., çantasını kurtaramadı. Olay yerinden hızla uzaklaşırken devriye görevindeki polislerce fark edilen şüpheli H.B. ise yakalandı. Market sahibi Ali Ö. de şüpheli H.B.'yi teşhis etti. Gasp olayının gerçekleştiği yerde polis tarafından yapılan incelemede, olay sırasında H.B. tarafından kullanılan ve yere düşerek kırıldığı anlaşılan tabancanın plastik tabanca olduğu belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 11:50:41
Güncelleme :29 Aralık 2007 Cumartesi 14:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?