19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

Engellilere verdiği sözü tuttu

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, yaşlı ve engellilere yönelik yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Ercan Tatı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna Bağlı Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne daha önce yaptığı bir ziyarette, tekerlekli sandalye talebine karşılık verdiği sözü yerine getirdi. Buca Evka 1 semtinde bulunan Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne 13, Engelliler Derneği'ne ise 12 tekerlekli sandalye teslimi gerçekleştirildi.

Tekerlekli sandalyelerin teslimi esnasında Rehabilitsayon Merkezi'nde kalan yaşlılarla yakından ilgilenen Başkan Ercan Tatı, "Öğrenmek için yaşamak mı lazım? Aslında öğrenmek için buraları gezmek yeterli. Hepimiz nasıl bir engelli adayıysak eninde sonunda yaşlılığı da göreceğiz. Yaşlılarımız tekerlekli sandalyeyi şekil olarak istiyorlar. Asıl istedikleri şefkat ve ilgidir. Cumhuriyet Türkiye'si artık genç bir ülke değil. Yaşlı bir topluma doğru gidiyoruz. Ekonomimizin de kötü olması, yaşlılarımızın zor şartlarda yaşamasına neden oluyor" dedi.

Yaşlı ve engellilere gösterdiği ilginin sorulması üzerine Başkan Tatı şunları söyledi "Yaşanan ekonomik sıkıntının yarattığı sosyal sorunlara kayıtsız kalmamız mümkün değil. Hepimiz bir gün yaşlanacağız. Keşke bu tekerlekli sandalyeleri bizim almamıza ihtiyaç olmasa da, biz daha büyük sosyal projelerle uğraşsak. Yaşlılar için gündüz bakım evi projesini hayata geçireceğiz. Engelli vatandaşlarımızın da aile desteği olmadan, tüm ihtiyaçlarının karşılandığı "Engelliler Huzurevi" projesi için hazırlık içindeyiz. Beş yıl içinde bu projeyi de hayata geçireceğiz. Olanaklarımızı zorlayarak, bize ihtiyaç duyan herkesin yanında olmaya devam edeceğiz"

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 11:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?