29
Mayıs
2024
Çarşamba
BUCA - İZMİR

Esnaf çocuklarına eğitim desteği

Buca'da faaliyet gösteren Yöneliş Koleji, meslek kuruluşuna kayıtlı esnaf sanatkarların çocuklarına indirimli eğitim hizmeti verecek.


İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile İzmir Özel Yöneliş Koleji arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Birlik veya bağlı bulunduğu odadan belge getiren her esnaf sanatkara, yıllık eğitim ücretinde yüzde 20 oranında indirim uygulanacak. Bir yıllık süreyi kapsayan protokol, Ağustos başından itibaren geçerli olacak.
İndirimli eğitim hizmetinden, İESOB'ye bağlı odalara kayıtlı esnafın velisi bulunduğu 6-14 yaş arasındaki çocuklar yararlanabilecek. Öte yandan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Birliğe bağlı odalarda çalışan personelin yakınları da protokol kapsamına alınacak.


Esnaf kesiminin zor günler geçirdiğini belirten İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, "Sınırlı imkanlarla çalışan esnaf sanatkarlar, sadece günü kurtarabilmenin gayreti içinde. Ekonomik sıkıntılar yaşayan üyelerimiz, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına kaynak ayırmakta çok zorlanıyor. Yöneliş koleji ile gerçekleştirdiğimiz protokol esnaf kesiminin geleceğine yapılan bir yatırımdır. Burada amaç, esnaf sanatkarların evlatlarının çağdaş ve kaliteli eğitim alabilmelerine destek olmaktır" dedi.


Gelişmekte olan ülkeler için eğitimin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Mutlu, "Türkiye'de dünya standartlarına uygun kaliteli ve çağdaş eğitim sisteminin oturtulması, kalkınma stratejilerinin temelini oluşturmalıdır. İESOB yönetimi olarak çalışmalarımızda eğitime ağırlık vermekte, bütçemizden eğitim faaliyetlerine önemli kaynaklar ayırmaktayız. Yöneliş Koleji ile imzalanan protokol de eğitim çalışmalarımızın bir parçasını oluşturuyor. Bu protokol ile camiamıza ve topluma aydın, üretken dimağlar kazandıracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 13:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?