18
Mayıs
2024
Cumartesi
BUCA - İZMİR

Esnaf Uçurtma Şenliği'nde buluştu

Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın bu yıl 2.’sini düzenlediği Geleneksel Uçurtma Şenliği ve esnaf kaynaşma pikniği, Birlik Otel Rekreasyon Alanı’nda yapıldı.

Şenliğe katılan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ve Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Susam, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz şölenimizin amacı, esnafımız arasında birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağlamaktır" dedi.

Uçurtma şenliği ve pikniğe Buca Kaymakamı M. Fahri Can, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Musa Sarıkaya, İESOB yöneticileri, oda başkanları ve çok sayıda esnaf, aileleri ve çocuklarıyla birlikte katıldı.

Mangal partisinin düzenlendiği piknikte bir konuşma yapan İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam, geleneksel hale getirdikleri etkinlikte, baharın müjdecisi olarak uçurtma şenliği ve yarışması düzenlediklerini belirterek, "Amacımız birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağlamak. Esnafımız yıl boyunca çeşitli problemlerle karşılaşıyor. Bunlar karşısında yılmadan mücadelemizi yapıyoruz. Bunu da birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde yapmak istiyoruz. Burada çoluğumuzla, çocuğumuzla birbirimizi tanıyor, kaynaşıyor ve problemlerden bir nebze olsun uzaklaşıyoruz. Etkinliğimizin diğer odalara ve şehirlere örnek olmasını diliyoruz" dedi.

Daha sonra Başkan Susam, şenliğe katılan Buca Kaymakamı M. Fahri Can, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Musa Sarıkaya ve diğer yetkililerle birlikte uçurtma uçurdu. Akşam saatlerine kadar süren şenlikte hazırlanan uçurtmalar çocuklara hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 16:16:53
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?