19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

Fidyeciler yakalandı

MARMARİS'TE KAÇIRILAN İŞ ADAMININ OĞLU İZMİR'DE KURTARILDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 2 otel ve 1 gece kulübünün sahibinin oğlu, aralarında otelin eski çalışanın da bulunduğu 3 kişi tarafından kaçırıldı. İzmir'e getirilen iş adamının oğlu, polisin operasyon düzenlediği sırada kendisini kaçıran zanlılar tarafından serbest bırakılırken, 3 zanlı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Marmaris'te 2 otel ve 1 gece kulübünün sahibi olan Timur Ankara, geçen Cuma gecesi Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak, kendisini telefonla arayan bir kişinin ''Oğlun bizim misafirimiz, daha sonra yine arayacağız'' dediğini, oğlu Uğur Akif Ankara'dan (28) haber alamadıklarını bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Marmaris polisi, Uğur Akif Ankara'yı bulmak için çalışma başlattı. Aile fertleri, arkadaşları ve otel çalışanları ile görüşen polisler, iş adamının oğlunun Cuma gecesi babasına ait otellerden birinin önünde 2 kişi ile görüldüğünü ve bir daha haber alınamadığını belirledi. Otelin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polisler, Ankara'nın 2 kişi tarafından silah zoruyla bir araca bindirilip götürüldüğünü belirledi. Uğur Akif Ankara'yı kaçıranlardan birinin, babasının otelinde 10 yıl çalıştıktan sonra 2 yıl önce işten ayrılan Seyithan G. (32) olduğu tespit edildi. Marmaris polisi, Seyithan G.'nin Marmaris'teki otelden 2 yıl önce ayrıldıktan sonra İzmir Buca'da yaşamaya başladığını belirledi. Marmaris polisinin bağlantı kurarak durumu bildirdiği İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Seyithan G.'nin Buca ilçesindeki kaldığı eve ve Seyithan G.'nin bulunabileceği akrabalarına ve arkadaşlarına ait adreslere özel harekat polisleri ile operasyonlar yaptı.

Operasyonlar devam ettiği sırada polisi arayan Uğur Akif Ankara, kendisini kaçıranların serbest bıraktığını söyleyerek, Buca ilçesinde bulunduğu sokağı bildirdi. Polis ekipleri, Ankara'yı bularak Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Operasyonlarını sürdüren polis ekipleri, Seyithan G. ile iş adamının oğlunu kaçırdığı sırada yanında bulunan kuzeni Mehmet Y.'yi (23) yakalarken zanlıların olay sırasında kullandıkları 1 ruhsatsız tabanca da ele geçirildi. Polisin araştırmasında, iş adamının oğlu İzmir'e getirilirken, gözaltındaki 2 zanlıya Oktay Y. (22) adlı kişinin yardım ettiği ortaya çıktı. Seyithan G. ve Mehmet Y.'nin kuzeni olan Oktay Y. da Buca ilçesinde yakalandı.

Zanlıların yakalandıklarını duyarak İzmir Emniyet Müdürlüğüne getirilen Uğur Akif Ankara'nın annesi Nilgün Ankara, oğlunun başına bir şey gelmeden kurtarıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Gözaltındaki 3 zanlının sorgulamasının sürdüğü öğrenildi.

MARMARİS'TE KAÇIRILAN İŞ ADAMININ OĞLU İZMİR'DE KURTARILDI
MARMARİS'TE KAÇIRILAN İŞ ADAMININ OĞLU İZMİR'DE KURTARILDI
MARMARİS'TE KAÇIRILAN İŞ ADAMININ OĞLU İZMİR'DE KURTARILDI
MARMARİS'TE KAÇIRILAN İŞ ADAMININ OĞLU İZMİR'DE KURTARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2010 Pazar 18:59:03
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 14:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?