19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

Geleceğin ressamları yarıştı

Minik ressamlar, en güzel resimlerini kendi bayramları için yaptılar. Buca Belediyesi tarafından bu yıl 17. düzenlenen çocuk resim yarışması Buca Gölette yapıldı. Çocukların yeteneklerini geliştirmek ve resim sanatını sevdirmek amacıyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı çerçevesinde düzenlenen etkinliğe, değişik kategorilerde 275 çocuk katıldı.

Pastel, guaj ve sulu boya tekniklerinin kullanıldığı resim yarışmasına, 4-8 yaş grubunda 94, 9-11 yaş grubunda 102, 12-14 yaş grubunda 56 ve engelli grubunda 19 minik ressam en güzel resimlerini çizmek için ter döktü. Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın Buca dışında olması sebebiyle katılamadığı etkinlikte, başkan yardımcısı Hüsnü Kaya minik ressamlarla yakından ilgilendi.

Buca Belediyesi Kültür Müdürü Füsun Sağbaş, Yarışma sorumlusu Emin Sade, Fatma Saygın Anadolu Lisesi'nden Ratibe Yılmaz, 23 Nisan İ.Ö.O. Resim Öğretmeni Funda Öztürk, Buca Belediyesi Resim Kursu Öğretmeni Tuğba Öztüfekçi, Akşemsettin İ.Ö.O. Resim Öğretmeni Mustafa Çoban yarışmanın seçici kurulunu oluşturdu.

Çocuklara verilen iki saatlik süre sonunda değerlendirmeye geçen jüri, birbirinden güzel resimler arasında seçim yapmakta zorlandı. En iyi arkadaşım konusunun işlendiği 4-8 yaş grubunun birincisi Avukat İlhan Ege İlköğretim Okulu'ndan İremnur Kanç oldu. 9-11 kategorisinde, Meşkure Şamlı İlköğretim Okulu'ndan Öykü Eda Akdeniz "hayalimdeki dünya", 12-14 yaş grubunda Tuğsavul İlköğretim Okulu öğrencisi Berçin Aydoğan ise '50 yıl sonra çevrem' konularıyla gruplarında birinci oldular.

Bu yıl ikinci kez yarışmaya dahil edilen engelliler grubunda ise Buca Belediyesi Çocuk Engelli Merkezi'nden Erkan Kızıldağ birinci oldu. Dereceye giren miniklere paleket ve hediye paketi verilecek. Toplam 24 çocuğun ödül almaya hak kazandığı yarışmanın ödül töreni ise 23 Nisan'da yapılacak. Sergilenmeye değer bulunan resimler, Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde 30 Nisan'a kadar görülebilecek.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 10:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?