26
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

Gönül trafik tescil bürosunu açtı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, otomotiv sektörünün hızla geliştiğini belirterek, "Otomobil sanayi, ihracatımızın lokomotifi. Biz göreve geldiğimizde otomobil üretim rakamı 60 bine düşmüştü. Şimdi ise bu rakam 1 milyon 120 bin seviyesine geldi" dedi.

Bakan Gönül, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Otokent'te yaptırılan Trafik Tescil ve Denetleme Bürosu'nun açılış törenine katıldı. Törende konuşan Gönül, AK Parti hükümetinin ihmal edilen toplu ulaşıma önem verdiğini belirterek, dünyanın gidişatının bireysel ulaşımı ön plana çıkardığını söyledi.

Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemde özel otomobil sayısının 30 bin olduğunu, bugün ise bu rakamın 700 bine ulaştığını ifade eden Bakan Gönül, "Otomobil sanayi, ihracatımızın lokomotifi. Biz göreve geldiğimizde otomobil üretim rakamı 60 bine düşmüştü. Şimdi ise bu rakam 1 milyon 120 bin otomobil üretildi. Yılda 1 milyon 200 otomobil üretimi yapan İtalya'ya yaklaştık. Biz göreve geldiğimizde Türkiye'de yılda 90 bin otomobil satılırken, şimdi bu rakam 380-390 bin dolaylarında. Bu otomobillerin yola, uygun hizmete ihtiyacı var" dedi.

Hizmetin vatandaşın ayağına götürülmesi anlayışının yerleşmesi gerektiğini ifade eden Gönül, bugün açılışı yapılan trafik tescil bürosunun bu anlayışın en güzel örneği olduğunu dile getirdi. İzmir Valisi Cahit Kıraç da, valilik olarak insan odaklı yönetim anlayışını benimsediklerini belirterek, İçişleri Bakanı'nın geçtiğimiz günlerde bütün valileri toplantıya çağırdığını ve toplantının en önemli gündem maddesinin ikinci el otomobil satılan galerilerin kent dışına çıkarılması olduğunu bildirdi. İzmir'in bunu otokentle 10 yıl önce hayata geçirdiğini belirten Vali Kıraç, kent içinde kalan az sayıda galerinin de kent dışına taşınacağını kaydetti. Kıraç, Emniyet Müdürlüğü'ne 25 araç bağışlayacak İZTO yönetimi ile İzmir'in 30 yıl önceki suç oranlarına ulaşmasındaki katkısı nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise, polis teşkilatının hizmetlerin 2,5 yıl önce başlayan yapılandırılmasında, vatandaşın ayağına hizmet götürmek konseptinin gözönünde bulundurulduğunu söyledi. "Halka hizmet Hakk'a hizmettir dedik" diyen Çapkın, konuşmasında okul timleriyle ilgili bilgi vererek, kapkaçın azaldığına dikkat çekti.

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise, büroda 235 metrekarelik trafik tescil hizmetlerinin görüldüğü alan, 120 metrekare bekleme alanı ve 245 metrekarelik arşiv alanıyla birlikte toplam 600 metrekare alanda hizmet vereceğini söyledi. Demirtaş, aynı anda 10 kişinin tescil işleminin gerçekleştirileceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından Demirtaş, Bakan Gönül'e plaket sundu. Daha sonra kurdele kesilerek büronun açılışı yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 20:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?