16
Mayıs
2024
Perşembe
BUCA - İZMİR

Hakime tazminat ödeyecek

İZMİRLİ ev kadını 75 yaşındaki Huriye Yalçınkaya, şikayet ettiği avukatın yargılandığı davanın duruşmasında, miras kalan bir evin satışıyla ilgili davaya bakıp karar veren İzmir 4'üncü Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Hasan Sümer'in sahtekarlık yaptığını söyleyince, başı derde girdi.

Hakim Sümer'in hakkında dava açtığı Yalçınkaya, 2 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Huriye Yalçınkaya ve kardeşleri miras kalan evin satışıyla ilgili arnlaşmazlığa düşünce satışı için İzmir 4'üncü Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Miras davasına bakan Hakim Hasan Sümer, evin satılarak paranın mirasçılar arasında eşit şekilde pay edilmesi yönünde karar verip davayı bitirdi. İcra memuru yanlışlıkla satış gününü pazar olarak belirledi. Huriye Yalçınkaya buna itiraz etti. İtirazı kabul edilince satış başka bir gün yapıldı ve Yalçınkaya Buca 160 sokaktaki evi satın aldı.

Ailede miras tartışması sürerken Yalçınkaya bu kez, kardeşlerince açılan ‘Hile sebebiyle tapu iptal davası’ ile karşı karşıya kaldı. Yaşanan tartışmalar büyüyünce, Yalçınkaya bu kez kardeşinin avukatı Sevil Tanrıöver’i sahtekarlık yaptığını öne sürerek İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet şikayet etti.

Avukat Tanrıöver hakkında İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘İhaleye fesat karıştırmak’ suçundan dava açıldı. Bu davanın duruşmasına gelen Huriye Yalçınkaya, avukat Tanrıöver ve miras davasıyla ilgili karar veren Hakim Hasan Sümer'in satışı pazar gününe aldırıp ‘sahtekarlık’ yaptıklarını idida etti.

Yalçınkaya'nın kendisinin ‘sahtekarlık’ yaptığını iddia ettiğini öğrenen ve şu anda İzmir 9'uncu İş Mahkemesi'nde görev yapan hakim Sümer, İzmir 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 10 bin YTL tazminat istemiyle dava açtı. Sümer’in avukatı, İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın tutanaklarını kanıt olarak sundu. Ayrıca, satış günlerinin hakimlerce belirlenmediği de vurgulandı. Davada avukat Sevil Tanrıöver de tanıklık yaptı. Tanrıöver, Yalçınkaya'nın duruşmada, hakim için bu sözü söylediğini belirtti.

Davayla ilgili karar veren İzmir 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi, Huriye Yalçınkaya'nın, Hakim Hasan Sümer'e 2 bin YTL tazminat ödemesine karar verdi. Kararda, ‘Yalçınkaya’nın ifadeleri bir hakkın ve şikayetin normal kelimeler ile dile getirilmesi boyutunu çok aşmış ve görev yapan avukatların sahtekarlık yaptığını ileri sürmek bir yana davacı hakimin de onlarla birlikte sahtekarlık yaptığını ileri sürmüştür. Bu haliyle bu tür savunmayı normal kabul etmek mümkün olmamalıdır” denildi.

Yargıyı ve yargı üyelerini yıpratacak sözleri kimsenin söylememesi gerektiğini belirten Hakim Hasan Sümer “Yargı herkese lazım. Herkesin yargıya sahip çıkması gerekli” dedi. Yaşlı ve hasta olduğunu hakime hakaret etmek gibi kastı bulunmadığını öne süren Yalçınkaya ise “Ben bu parayı nerden bulurum” diye dert yandı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 13:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?