22
Mayıs
2024
Çarşamba
BUCA - İZMİR

HIV'li küçük kız yuvada

İZMİR Valisi Oğuz Kağan Köksal, annesi P.Ş.’den HIV virüsü kapan S.Ş.’nin, İzmir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bir yuvada bakımının sürdürüleceğini söyledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir Nöbetçi Çocuk Mahkemesi’nin S.Ş.’nin korunması ilişkin kararı dün akşam saatlerinde tebliğ ettiğini söyleyerek, “Bu karar uyarınca çocuk Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nden alınarak bir yuvaya götürüldü.

Uzmanların desteğinde psikolojik destek alıyor. Özel bir birimde değil, bir yuvada bakılıyor. Sevindirici olan bir olay çocuğun durumun farkında olması ve kendisinin bu durumu kabullenmiş olması işimizi çok kolaylaştırıyor. Önemli olan başka bir nokta da hastanenin raporunda çocuktaki HIV virüsünün doğuştan geçen bir virüs olduğu için bulaşıcı olma özelliğinin olmaması ya da çok düşük olmasının ortaya çıkmasıydı. Bu da sevindirici” dedi. Çocuğun velayetinin alınmasının sözkonusu olmadığını, sadece devlet korunmasına alındığını anlatan Vali Köksal, “Anneyle çocuğu şu anda bir arada değil ilerde belki değerlendirilebilir. Anne isteyebilir. O talep de yine hukuki prosedür var. Mahkeme kararı alınır hakim uygun görürse teslim eder” diye konuştu.

Olayın ortaya çıktığı günden bu yana ilgili kurumların ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiğini belirten Vali Köksal, “Bir taraftan Sağlık Müdürlüğü, bir taraftan Sosyal Hizmetler, bir taraftan Emniyet Müdürlüğü üzerinde hassasiyetle durdu. Gerekli raporlama çalışmaları yapıldı, mevzuat gereğince bahsi geçen çocuk alındı. Hastanede belli bir süre gözlem altında tutuldu. Burada kendi bünyesini güçlendirmek için tedavi yapıldı.

O gözlem altındaki çalışmalardan sonra verilen bir raporla artık hastanede kalmasını gerektirecek bir husus olmadığı söylendi. Ardından Sosyal Hizmetler Müdürlüğü mahkemeye müracat ederek çocuğun korunma kararı veya belli ölçüde çocuğun sosyal hizmetler tarafından barındırılma, tedavi diğer hizmetlerin görülmesi kararı alındı. O karar alındıktan sonra dün akşam itibarıyla çocuk sosyal hizmetlere teslim edildi. Bundan sonra Sosyal Hizmetler kendi mevzuatı çerçevesinde bu çocuğun bakımını eğitimini sağlığını bütün konularını üstlenecek” dedi.

Anneyle ilgili çalışmanın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü sözlerine ekleyen Vali Köksal, “Şu anda üniversite hastanesinde tedavi ediliyor. Bundan sonra da tedavisini kendisi yapabilmesi için yeşil kart gibi imkanlar yaratılacak. Tedavi süresinin ardından Sosyal Dayanışma Vakfı aracılığı ile kendisine birtakım imkanlar sunulmak suretiyle konu tamamlanacak” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 14:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?