19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

İHD'den 'tecrit' eylemi

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi üyeleri, Buca Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Kafeste bulunan saka kuşunu uçurarak kafesi kıran İHD üyeleri, "Adalet Bakanı gelsin kendisi yaşasın bu kafeslerde" diyerek infaz yasasının geri çekilmesini istedi.

Ceza İnfaz Yasası’nın geri çekilmesini ve tecridin kaldırılmasını isteyen 20 İHD üyesi, Buca Cezaevi önünde ellerinde pankartlarla toplandı. Grup adına bir konuşma yapan İHD üyesi Mihriban Karakaya, "19 Aralık 2000’de 20 cezaevine birden yapılan ve ’Hayata Dönüş’ adı verilen operasyonun son halkası Ceza İnfaz Yasası’dır. Tecrit ve izalosyonu yasallaştıran, F Tipi tecridi ve tecrit ölümlerini göz ardı eden yasa topluma ve ilgili kişilere danışılmadan Meclis’ten geçirilmiştir. Derin suskunluk ve üç maymunun oynandığı bu alanda, tecridi yasallaştırarak ’sessiz devrim’ yolunda adım attık diyenler, gerçekte ’sessiz ölüm’ yasasına imza atmışlardır" dedi. Karakaya, Türkiye’de sistematik işkence olduğunu da iddia etti.

Açıklamanın ardından gruptan biri, elinde bulunan kafes içerisindeki Saka kuşunu çıkartarak uçurdu. Eylemci, daha sonra elindeki kafesi yere atarak, "Bu kafeste Adalet Bakanı gelsin kendisi yaşasın. Burada yaşanır mı? Bakan Ceza İnfaz Yasası’nı geri çeksin, yoksa çektiririz" diye bağırdı.

Buca
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 16:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?