20
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

İZBETON üyeleri sendikalı oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON A.Ş.'de çalışan 162 işçi, törenle Belediye-İş Sendikası'na üye oldu. İZBETON'un Belkahve'deki tesislerinde gerçekleştirilen törende konuşan Genel Müdür Tufan Eker ile Belediye-İş Sendikası 6 No'lu Şube Başkanı Adnan Güntay, işçilerin alkışları eşliğinde el sıkıştı. 

İZBETON'un, İzmir'in cadde ve sokaklarındaki çalışmalarıyla 'kent ustası' ünvanı aldığını söyleyen Eker, bu kurumun kentlinin dostu bir kurum haline geldiğini belirtti. Eker işçilere hitaben yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, biz yönetim kadrosu ve siz emekçiler, üç ayaklı bir sac gibiyiz. Emeğin en yüce değer olduğunu belirten Başkanımız Kocaoğlu, taşeronlaşmaya karşı olduğunu da her fırsatta vurguluyor. İZBETON'da çalışan 729 arkadaşımız sendikaya üyeydi. Bugün, 162 işçimin daha katılımıyla, daha da güçlendik. Bundan sonra, bu kente layık olabilmek için daha çok çalışacağız. İzmir'in sokaklarında ve caddelerinde alınterimizi akıtmaya devem edeceğiz” dedi. “Emek dostu Başkan'a sahip çıkalım” İZBETON'un kar etmek amacıyla kurulmuş bir şirket olmamasına rağmen, özellikle 2004'ten sonra şirket çalışanlarının özverili emeğiyle 2006 ve 2007 yıllarını ciddi karlarla kapattığını belirten Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu karlarımızı da, yine İzmirli hemşehrilerimizin yararına kullanıyoruz. 2007 Mayıs-Aralık aylarında 356 okulumuzu tadilattan geçirdik. Daha sonra camilerimize el attık. Gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarmak için Çiğli Güzeltepe, Karşıyaka Yamanlar, Gültepe Toros, Buca Kuruçuşme ve Çamdibi İdmanyurdu'nda semt sahaları yaptık. Ayrıca Limontepe ve Yamanlar'da gerçekleştirdiğimiz 'toptan çözüm' çalışmalarıyla halkın gönlünü fethettik.” 

Belediye-İş 6 No'lu Şube Başkanı Adnan Gültay da, yeni sendikalı işçilerle adeta bir bayram yaşadıklarına değinerek, Türkiye'de çalışan 27 milyon emekçiden yalnızca 740 bininin sendikalı olduğu bir ortamda, İZBETON'da 162 işçinin daha sendikalı olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye'de çok ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu belirten Gültay, “Diğer büyük şehirlerde çalışan arkadaşlarımız, taşeron işçisi olarak görev yapıyor. Hiçbir güvencesi ve huzurlu çalışma olmayan bu işçilerin aksine, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinin hepsi sendikalı. İzmir'in farkı, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun farkıdır. Türkiye'de ilk defa bir belediye başkanı, biz emek örgütlerinin düşüncelerini paylaşıyor ve aynısını uyguluyor. Emek dostu Belediye Başkanımıza sahip çıkmalıyız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 13:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
işci IP: 85.100.215.xxx Tarih : 1.11.2008 13:16:31

mülakatı gecmiş bütün evraklarını tamamlamış izbetona teslim etmiş size umut bağlamış işcileri nezaman işe alacaksınız