19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

İzmir Belenbaşı'na aktı

Buca İlçesi Belenbaşı Köyü'nde bu yıl beşincisi düzenlenen Kiraz Şenliği, onbinlerce kişinin katıldığı türkü şölenine dönüştü.

Belenbaşı Köyü Yörük Kültürünü Tanıtma ve V. Kiraz Şenliği, köy meydanında düzenlenen çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Köy Muhtarlığı, Buca Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı işbirliği ile organize edilen şenliğe, CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Ahmet Ersin, Vali Yardımcıları Nevzat Ergün, Aydın Alper, İzmir İl genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, İlçe Kaymakamı Mehmet Taşdöğen, İlçe Milli Eğitim Müdür Celal Yıldız, Halk Eğitim Müdürü Hasan Okur ve çok sayıda davetli katıldı.

Kiraz şenliğinin marka haline geldiğini söyleyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Türkiye'nin 81 ilinde böyle şenlik yok. İlk kez burada söylüyorum. Daha önce Buca Gölette gerçekleştirdiğimiz köy pazarını iki günlüğüne tekrar açacağız. İzmirliler, köylülerin organik ürünleri için Buca'ya gelecekler. Bu topraklarda dünyanın en kaliteli bardacık inciri yetişiyor. Bu ürünümüzü de marka haline getirip pazarlayacağız. Güzel günler bizi bekliyor." dedi.

İzmir Milletvekilleri Ahmet Ersin ve Mehmet Ali Susam da yaptıkları konuşmalarda, yaşanan coşkunun önceki yıllara göre arttığını vurguladılar. Yapılan protokol konuşmalarının ardından, en iyi kiraz yetiştiricisi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Bahçe bakımı ve ürün kalitesi olarak iki aşamada yapılan değerlendirme sonucunda Ali Kınacı birinci, Yüksel Şencan ikinci ve Remzi Altıparmak yarışmanın üçüncüsü olarak ödül aldılar.

Bu yıl ilk kez yapılan el emeği yarışmasında hünerlerini sergileyen Döndü Çetin birinci, Fatma Altıparmak ikinci, Fatma Kınacı ise üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı. Şenliğe katılımın önceki yıllara oranla dikkat çekici bir şekilde arttığı gözlendi. Belenbaşı'na akın eden onbinlerce İzmirli trafiği felç etti. Yol boyunca önlem alan jandarma trafik ekiplerinin gayretiyle ulaşım ağır da olsa sağlandı.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ilk şenliği gerçekleştirerek bugüne kadar yapılmasına öncü olan önceki dönem muhtarı Bülent Altıparmak'a plaket verdi. Ege türkülerini yorumlamadaki başarısıyla gönüllere taht kuran Makbule Kaya ile başlayan konser dizisi, yine Türkiye'nin ünlü seslerinden Sabahat Akkiraz ile son buldu. Tolga Çandar, Çılgın Cemal, Tayfun Talipoğlu Yol Arkadaşları ve Zeynep, şenliğin müzik şölenine dönüşmesine katkı koyan diğer ünlü isimlerdi. Gece 23:00'a kadar süren türkü ziyafetine, alanı dolduran binlerce kişi eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 11:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?