17
Mayıs
2024
Cuma
BUCA - İZMİR

İzmir-Buca'da yanlış ameliyata 108 milyar tazminat isteği

Buca Tıp Merkezi’nde geçirdiği menüsküs ameliyatı sırasında, doktorun yanlışlıkla kemiğini kırdığını ve bu nedenle koltuk değneklerine mahkum olduğunu iddia eden İzmirli Fethiye Alanur, ameliyatın yapıldığı tıp merkezi aleyhine, olayda ihmali olduğu gerekçesiyle 108 milyar liralık tazminat davası açtı.

Fethiye Alanur (65), avukatı aracılığıyla İzmir Tüketici Mahkemesi’ne verdiği dilekçesinde, dizinde meydana gelen ağrılar nedeniyle Buca Tıp Merkezi’ne başvurduğunu belirterek, "Doktor bana menüsküs teşhisi koyarak, ameliyat olmazsam ağrıların daha da şiddetleneceğini söyledi. Bu nedenle artroskopik yöntemle ameliyat oldum. Ağrılarımın, ameliyattan hemen sonra geçmesini beklerken, ağrılar daha da dayanılmaz hale geldi. Doktor bana, ameliyat sırasında kemiğimin kırıldığını söylemedi, durumu, gittiğimiz başka bir hekimden öğrendik. Şu anda protez takılmazsa, bir daha normal bir şekilde yürüyemeyeceğimi öğrendim. Doktorun ve hastanenin bu ameliyatta ihmali vardır" ifadelerinde bulundu.

Öte yandan Fethiye Alanur’un avukatı Şakir Hepeyiler de Tüketici Mahkemesi’ne başvurarak, ameliyatın yapıldığı tıp merkezi hakkında 108 milyar liralık tazminat davası açtı.

İZMİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2004 Cuma 18:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?