20
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

İzmir'de "Kent Karıncaları" projesi

Yürüttükleri 'Kent Karıncaları' projesiyle yaşadıkları çevreyi, semti, kenti tüm yönleriyle araştıran ve tarihsel değerlere sahip çıkan İzmir Yöneliş Koleji öğrencileri, çalışmalarını İzmir'in eski yerleşimlerinden ve tarihi yörelerinden Buca'da yoğunlaştırdı.


Projede görev alan ve çalışmalara aktif olarak katılan Yönelişli öğrenciler, okullarında öğrenim gören çok sayıda öğrencinin Buca ve Şirinyer semtlerinde oturduğuna ve okullarının da 10 yıl önce Buca'nın tarihi Hanson Köşkü'nde öğretime başladığına dikkati çekerek, Buca'nın kendileri için büyük anlam taşıdığını söyledi. Kentin tarihsel değerlerine sahip çıkma hedefli çalışmalarını Buca'da odaklaştıran öğrenciler, bu bağlamda Baltacı Malikanesi, Gavrili Konağı, Kız Kulesi gibi Buca'nın tarihsel mekanlarında incelemelerde bulunarak, Buca Lisesi Müdürü Mehmet Yılmaz'dan tarihi mekanlarla ilgili bilgi aldı.


Öğrencilerinin yürüttükleri çalışmalardan mutluluk duyduklarını belirten Yöneliş Koleji Müdürü Mesut Toker, Yönelişliler'in 'Kent Karıncaları' projesi ile ilgili çalışmalarını tatil aylarında da sürdüreceklerini ifade etti.

..
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 03:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?