19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

İzmir'de bomba korkusu

İzmir'in Buca ilçesinde bir mağaza önüne bırakılan şüpheli motosiklet ve ağaç dibine bırakılan poşet, son günlerde artan terör eylemleri nedeniyle korkulu anlar yaşanmasına neden oldu İhbar üzerine olay yerine gelen bomba imha ekipleri tarafından imha edilen poşet içinden kağıt parçaları çıktı. 

Edinilen bilgiye göre olay saat 05.10 sıralarında 155 Polis İmdat telefonuna yapılan bir ihbar sonucu ortaya çıktı. Buca semti, Menderes Caddesi, 258 önünde şüpheli bir motosiklet olduğunu gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş ekipleri, çevre güvenliğini alarak, caddeyi trafiğe kapattıktan sonra Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı bomba imha uzmanları çağırıldı. Bomba imha ekibinde görevli polis memuru, üzerine giydiği 40 kiloluk özel kıyafeti ile motosikleti inceledi. İçinde bomba olabileceği şüphesi ile fünye ile patlatılmak istendiği sırada motosikletin sahibi olay yerine gelmesi polis ekiplerin ve çevredeki vatandaşların rahat nefes almasını sağladı. Polis ekipleri olay yerinden ayrılacağı sırada gelen ikinci telefon panik yaşanmasına neden oldu. Aynı yerde 2 Ekim 2007 günü 1 kişinin ölümü, 11 kişinin yaralanması ile sonuçlanan bir patlama olayı yaşanmıştı. 

Öte yandan şüpheli poşet ağaç dibindeki poşet ise fünye ile patlatıldı. Çıkan gürültü, çevre sakinlerinin kısa süre de olsa korku dolu anlar yaşamasına neden oldu. Polis, şüpheli görülen poşetin yoldan geçen bir vatandaş tarafından unutulmuş olduğunu tahmin ediyor.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 12:43:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?