30
Mayıs
2024
Perşembe
BUCA - İZMİR

İzmir'de haralara şok baskın

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Şirinyer Hipodromu'nda yer alan Türkiye Jokey Kulübü'ne ait yarış atlarının ve bakıcılarının kaldığı haralara baskın düzenledi. 

Çok sayıda ekibin katıldığı operasyonda çeşitli suçlardan aranan 5 kişi ele geçirildi. 

Baskın, gece saatlerinde İzmir'in Buca İlçesi'nde bulunan Şirinyer Hipodromu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Jokey Kulübü'ne ait yaklaşık bin 200 yarış atının ve bin bakıcının kaldığı haralara düzenlenen operasyon yaklaşık 3 saat sürdü. Önceden alınan mahkeme kararıyla gerçekleştirilen operasyon sırasında, olayın şokunu üzerinden atamayan at bakıcıları yataklarından kaldırılarak, odaları didik didik arandı, kimlikleri incelenerek, herhangi bir suç kaydı olup olmadığı kontrol edildi. 

Operasyonun suç kaydı olan at bakıcılarını belirlemek ve suç işlemelerine engel olmak, silah ve uyuşturucu aramak amacıyla düzenlendiğini söyleyen bir emniyet yetkilisi, çevredeki vatandaşların güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Yapılan aramalarda çeşitli suçlardan aranan 5 kişi tutuklandı. Operasyonda toplam 730 kimlik sorgusunun gerçekleştirildiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 09:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?