20
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

İzmir'de inanç turizmi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel, AK Parti Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Nesrin Ulema İzmirliler Derneği Genel Merkezi üyeleriyle Buca Protestan Baptist Kilisesi'ni ziyaret ederek inanç turizmi toplantısı yaptı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel, İzmir'de inanç turizminin geliştirilmesi gerektiğini belirterek bu tür projeleri desteklemeye hazır olduklarını söyledi. Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel şöyle devam etti, "İzmir yaklaşık 8 bin yıllık tarihi ve bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olması nedeniyle bir çok kültürün buluşma noktasıdır. Bir çok toplum için gerek kültür gerekse dini açıdan son derece önemli tarihi eserlere sahip bir kent İzmir. Bu önemli dini ve kültürel eserlerin korunup İzmir'in inanç turizmi konusunda gelişmesi için sivil toplum kuruluşlarımıza büyük görev düşmektedir. Konuyla ilgili hazırlanan projelerde Turizm Bakanlığı'mızla birlikte destek vermeye hazırız. İzmir için yapılan olumlu, şehrin vizyonuna katkı sağlayan her projenin yanında oluruz"
Toplantıda Buca Protestan Baptist Kilisesi'ni inanç turizmine kazandırmak için hazırlanan proje İzmirliler Derneği Genel Başkanı Turgay Yokuş, Protestan Baptist Kiliseler Derneği Başkanı Ertan Çevik, İzmirliler Derneği Kurucu Başkanı Sn. Gündüz Kapancıoğlu ve Turizm Bakanlığı İşletmeler Eski Genel Müdürü Sn. Av. Yenal Ünseli tarafından Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel'e sunum yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 11:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?