22
Mayıs
2024
Çarşamba
BUCA - İZMİR

İzmir'de karikatür yarışması

Buca belediyesi ve Türkiye Karikatürcüler Derneği İzmir Şubesi, genç yetenekleri keşfetmek özendirmek amacıyla Karikatür Yarışması düzenledi. 

“Türkiye ve Trafik” konulu yarışmaya amatör ve profesyonel tüm karikatürcüler, çalışmalarında çizim tekniği renk ve yazı içeriklerinde serbest olarak A3 ölçülerini aşmadan istedikleri sayıda eserle katılabilecekler. Katılımcıların karikatürleri yayınlanmamış ve daha önce ödül almamış olması gerekiyor. 

Katılımcıların eserlerini arka yüzüne ad,soyad adres ile katılım formunu doldurarak 30 Mart 2007 tarihine kadar Buca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne elden veya posta yolu ile ulaştırmaları gerekiyor.Yarışmaya katılmak isteyenler formlara www.buca.bel.tr adresinden ulaşabilirler. 

Yarışmaya katılan karikatürler, karikatürcü Niyazi Yoltaş, Eray Özbek, Tufan Arkayın, Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi Cem Koç ve Buca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Füsun Sağbaş 'dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilerek dereceye giren eserler, sergilenerek oluşturulacak albümde yer alacak. Yarışma da; Birinci'ye 1000 YTL, İkinci'ye 750 YTL,Üçüncü'ye 500 YTL, 3 Mansiyon ödülü için 300'er YTL ve Jüri Özel Ödülü olarak 3 kişiye 150'şer YTL verilecek. 

Genç karikatürcüleri teşvik amacıyla ödüllerinden en az bir tanesi 18 yaşını doldurmamış çizere verilecek. 

Yarışmada ödül alan karikatürler, 11-24 Mayıs 2007 Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi Sergi Salonunda karikatür severlerin beğenisine sunulacak.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2007 Cumartesi 11:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat ilhan IP: 81.213.82.xxx Tarih : 11.04.2007 22:25:58
merhaba yarismada ödül alan karikatürcüleri ve emegi gecenleri kutlarim. sunu belirtmek istiyorum siralamada bir yanlislik oldugunu hatirlatir düzeltilmesini rica ederim jüri özel ödülü alan cizerlerin karikatürleri ve isimleri karistirilmis kendi karikatürümün altina yahya gület yazilmistir. gereginin yapilmasini rica ederim sevgiler saygilar. Murat İlhan SAMSUN