31
Mayıs
2024
Cuma
BUCA - İZMİR

'İzmir'in sahibi Büyükşehir'

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, İzmir'in sahibinin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu, söyleyerek, başkanın da babalık görevini iyi yapmasını ve herkese eşit davranması gerektiğini söyledi.


İhlas Haber Ajansı (İHA) İzmir Bölge Müdürü Necati Bahçeci'yi makamında ziyaret eden Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterildiği taktirde yapacağı hizmetleri ve projeleri anlattı.


İzmir'in sahipsiz olarak göründüğünü bazı sivil toplum örgütleri ve odaların İzmir'i sahip çıkma girişimi içerisinde bulunduğunu ifade eden Şeboy,"İzmir'in sahibi ve patronu Büyükşehir Belediye Başkanı olmalı. Her ağızdan çıkan sözlere başkan ayrımcılık yapmadan cevap vermeli. Herkese eşit davranmalı. Şu bir gerçektir. İzmir'de babalık boşluğu vardır. Evde isyan olursa, babalık görevini yapamamıştır. İzmir'de baş olmayınca, İZTO ve Esnaf odaları gibi sesler çıkarak konuşuyor." dedi.


PROJE GETİRENİ 24 SAAT DİNLERİM
Aday gösterildiği ve Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde İzmir için proje getiren ve yatırım yapan herkesi 24 saat dinleyeceğini ifaden eden Şeboy," Eğer İzmir için proje getiren olursa her zaman dinlemeye hazırım. Yatırım ve proje getiren kişilere hafta da bir gün ayıracağım. Projeler yararlı ve yasalara uygun ise herkesin önünü açarım. Amacım kimlik, mezhep ve siyaset sormadan yatırımcının önünü açarım. Tek başına hiçbir belediye başkanı o kenti ayağı kaldıramaz. Sivil toplum örgütlerinden destek almalıyız. Şimdiden söylüyorum. Üniversite yapmak isteyen, şimdi den arsasını alsın. Projesini yapsın, eğitim alanları ve Turizm yerleri yapan herkesin yolunu açacağım" dedi.


Başkan Şeboy şöyle devam etti." İzmir'in kurtuluşu için yatırımcılara destek vereceğiz. İzmir'e yatırımcı gelmiyor. Proje yok, turizm yok. Kimse İzmir'e gelmez, emekli ve otel kenti olur. İnciraltı'nı Miami gibi yapalım. Dünya'nın bütün zenginlerini davet edelim. Yatırım için çağrı yapalım. Mesela eski Urla yolunu turizm alanı ilan etmek gerek. Turizmciler için en ideal yer. Ticaret Odası şimdi den isteği yerde arsa alsın. Daha büyük yerler alsın. Üniversite yapacak insan varsa, hepsine yer vereceğiz. "


BASININ ÖNÜNDE HERŞEYİ YAPARIM
İhale ve arsa satışlarını şeffaf olarak basının önünde yapacağını söyleyen Başkan Şeboy," Birileri inşaat yapacaksa, önce ruhsatını alsın. Sonra ihaleyi basının önünde şeffaf olarak yapacağım. Herkes satışın ve ihalelerin nasıl olacağını görmeli." Diyerek arsa satışların ve ihalelerin şaibesiz yapılacağını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?