19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

Karikatür ödülleri sahiplerini buldu

Buca Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen karikatür yarışmasında, ödüller sahiplerini buldu.

Kültür Sanat Merkezi'nde yapılan ödül törenine, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve eşi Oya Tatı, Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi Cem Koç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Okur, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yarışmanın devamı için Başkan Ercan Tatı'dan destek isteyen Cem Koç, "Karikatür yarışmasının albümlü olarak düzenlenmesi prestijini arttırıyor. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz yarışmanın sonraki yıllarda da devam etmesi için Başkanımızdan destek istiyoruz" dedi.

Törende bir konuşma yapan Başkan Tatı ise, "Bir yarışmanın ilkini düzenlemek kolaydır. İkincisinde acaba dersiniz, ama eğer üçüncüsünü düzenlediyseniz, tamam bu iş oldu dersiniz. Karikatür bir sanat dalıdır ve biz içinde sanat olan her etkinliği destekleyeceğiz. Emek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Kent ve teknoloji konusunun işlendiği yarışmaya, çeşitli illerden 148 karikatürist 308 eseriyle katıldı. Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi Cem Koç, karikatürcü Niyazi Yoltaş, Eray Özbek, Tufan Arkayın ve Buca Belediyesi Kültür Müdürü Füsun Sağbaş'tan oluşan jüri, Ankara'dan Muammer Bilen'i birinci, İzmir'den Kemal Buluş'u ikinci, Bursa'dan Ahmet Aykanat'ı ise yarışmanın üçüncüsü olarak belirledi. Mansiyon ödülleri ise, Kürşat Zaman, Mehmet Selçuk ve Maya Bora'ya verildi. Sena Ağaoğlu, Önder Önerbay ve Hasan Gümüş'ün çizdiği karikatürler ise jüri özel ödülüne değer bulundu. Y

arışmada dereceye girenlere ödüllerini Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı verdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 23:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?