18
Mayıs
2024
Cumartesi
BUCA - İZMİR

'Kasırga' gözaltıları Antalya'ya

KASIRGA 1 OPERASYONU

Antalya ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ortak yapılan 'Kasırga 1' operasyonu kapsamında İzmir'de gözaltına alınan 4 kişi Antalya'ya gönderildi.

Antalya'da düzenlenen 'Kasırga 1' operasyonunda, aralarında belediye başkan yardımcıları, şube müdürlerinin de bulunduğu 50 kişi, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak ve suç örgütü kurmak suçundan gözaltına alındı.

Operasyona neden olan ve Antalya Belediyesi'nin temizlik işlerini üstlenen firmanın Buca Belediyesi'nin de işlerini yapıyor olması nedeniyle İzmir Emniyeti, Buca Belediye Başkanvekili Hüsnü K., Bucamar Genel Müdürü Fatih K. ve Temizlik İşleri Müdürü Ali Y. ve aracılık yaptığı iddia edilen Dursun Ahmet Y. isimli kişileri gözaltına aldı.

Buca Belediyesi'nde geçen hafta emniyet tarafından detaylı bir dosya incelenmesi gerçekleştirildiği, bilgisayarların içindeki tüm bilgiler kopyalanarak tek tek incelenmesi sonucu daha önce Buca Belediyesi'nden iki kez ihale alan temizlik şirketinin aldığı son ihalede usulsüzlük yapıldığı belirlendi. Gözaltına alınanlar arasında Antalya'nın Manavgat İlçesi Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 5 belediye çalışanı ile Kepez İlçesi

Belediyesi'nden bir birim müdürünün bulunduğu öğrenildi. Antalya'nın Korkuteli ilçesi Belediye Başkanı Hasan Gökçe'nin de gözaltına alındığı bildirildi.

KASIRGA 1 OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 18:22:00
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 10:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?