17
Mayıs
2024
Cuma
BUCA - İZMİR

Kaynaklar'daki eğlence merkezi, yatırımcıların gözdesi oldu

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy’un projelendirdiği, Kaynaklar Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez’in destek verdiği İzmir’in devasa eğlence merkezi, yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu.

Buca Gölet mevkiinde 2 milyon 600 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan eğlence merkezi bünyesinde; Aquapark, Disneyland, Golf ve Tenis Sahaları, Fuar Alanı, Kongre Merkezi ve Safari Park yer alıyor. Bazı bölümlerinin yap-İşlet-devret modeliyle yapılacak olan eğlence merkezi için halka açık dev bir şirket kuruluyor. Şirketin kuruluş çalışmalarını; Buca Belediye Meclisi Üyesi, Ege Giyim Sanayicileri (EGS) Derneği Yönetim Kurulu Üyesi iş adamı Aslan Paşaoğlu ve Buca Belediye Meclis Üyesi iş adamı Mehmet Özkan yürütüyor.

Gündeme geldiği günden bu yana yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olan eğlence merkezine AB ülkelerindeki yatırımcılardan da büyük bir ilginin olduğunu belirtilirken, Alman yatırımcılardan sonra Belçikalı firmalardan gelen davet üzerine şirketin kurucuları ile beraber projeye destek veren Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy ve Kaynaklar Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez ile birlikte 13-19 Aralık 2004 tarihleri arasında Brüksel’e görüşmek üzere gidecekleri bildirildi.

Buca
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 17:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?