19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

Kocaoğlu, mahalle gezilerinde

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Toptan Çözüm Ekipleri"nin çalışma yaptığı Buca'nın Yıldız, Atatürk ve Adatepe Mahalleri'nde incelemelerde bulundu. Ziyaretler sırasında evlerinin ve işyerlerinin önlerine çıkan vatandaşlar Başkan Kocaoğlu'nu alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu.


Yıldız Mahallesi'nde Muhtar Hüseyin Bayer ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Kocaoğlu, İzmir'in tüm ilçe ve beldelerindeki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ve hizmetin adil bir şekilde dağıtıldığını belirtti. Göreve geldiklerinden bu yana ilk önce yeni bağlanan ilçe ve beldelerdeki sorunların çözümü için çalıştıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, "Yeni ilçe ve beldelerimizde, mahallelerimizde olan yatırımlar yoktu. Biz de ilk önce onların acil ihtiyaçlarını çözdük, belirli bir seviyeye getirdik. Şimdi 85 mahallemizde birden çalışıyoruz; ihtiyaçları, eksikleri gideriyoruz. İhtiyaçların acil olanlarını hemen yapıyoruz, ihaleye çıkılması gerekenleri de önümüzdeki süreçte yapmak üzere sıraya koyuyoruz. Yani çalışmalarımız aralıksız sürüyor" dedi. Başkan Kocaoğlu "Meyve veren ağaç taşlanır, bizi de sürekli taşlıyorlar. Ama biz bunlara bakmayarak çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.


Daha sonra mahallede başlatılan sağlık taramasına da katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, Yıldız Mahallesi'nde oluşturulan park ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi; çalışanlarla ve mahalle halkıyla sohbet etti. Yüz boyama etkinliği ise çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.


Başkan Kocaoğlu, Atatürk Mahallesi'nde de vatandaşlar tarafından ellerinde "Sayın Aziz Kocaoğlu, sizi çok seviyoruz" pankartları ve çiçeklerle karşılandı. Mahalle Muhtarı Hıdır Karaboğa, Başkan Kocaoğlu'nun mahallelerine gelen ilk büyükşehir belediye başkanı olduğunu söyleyerek, yapılan çalışmalardan dolayı mahalle halkı adına teşekkür etti. Başkan Kocaoğlu, daha sonra vatandaşlarla bir araya gelerek sorularını cevaplandırdı. Her gezisinde olduğu gibi yine çocukların ilgi odağı olan Başkan Kocaoğlu, onlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.


Adatepe Mahallesi'nde Muhtar Nuri Nezir ve bürokratlarıyla birlikte yapılan yatırımları inceleyen Başkan Kocaoğlu, daha sonra kahvede sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda ilk söz alan muhtar Nuri Nezir, yapılan yatırımlar nedeniyle halk adına Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. Sohbet toplantısında vatandaşların istek ve önerilerini dinleyen Başkan Kocaoğlu, yaptığı konuşmasında eşit hizmet ilkesi ile çalıştıklarını vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir'in 57 belediyesinde adil bir şekilde çalışıyoruz. Bir taraftan mahallerdeki yol, su, kanalizasyon, kaldırım, asfalt, dere ıslahı ve korkulukları gibi çalışmaları yürütürken, diğer taraftan da metro ve alt-üst geçitler gibi büyük projeleri gerçekleştiriyoruz. Birlik ve beraberlik içinde iyi niyet ile çalışıyoruz. Belediyenin imkanlarını şahısların, zümrelerin, azınlığın lehine değil; vatandaşın çoğunluğunun, genelinin lehine kullanmak üzere izlediğimiz bir politikamız var. Bu politikayı 4 yılı aşkın bir süredir sürdürüyoruz. Yaşamımız boyunca da sürdüreceğiz. Sadece Fen İşleri Daire Başkanlığımızın son dört yılda Buca'da yaptığı yatırımlar 50 milyon YTL'yi aştı. Bir de İZSU'nun yatırımları var. Onları da çıkarıp sizlere sunacağım. Belediye başkanları bir partinin belediye başkanı olarak seçilir, ondan sonra herkesin belediye başkanıdır. Adil davranmak zorundadır. 'Buca'da çalışma yapılmadı' diyen arkadaşlarımız bugüne kadar yapılan yatırımları görmeli. Ayrım yapmıyoruz, adil bir şekilde çalışıyoruz"

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 11:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan deveci IP: 78.178.175.xxx Tarih : 5.07.2008 08:48:05

bizim buca belediye başkanımız bize herşeyi yapıyor zaten.... kmse engel olmasn oo yeter..