19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

Müdür, kadın öğretmeni darp etti

19 yıldır Buca Anadolu Lisesi'nde görev yapan 22 yıllık öğretmen Funda Balabanuluğ (45), okul müdürü E.A. tarafından darp edildiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını belirten Balabanuluğ, "Ben okul zümre başkanıyım, bazı evrakları vermek için müdürün odasına gittim, odada tartıştık ve beni odasından kovdu. Ben de tepki verince önce kolumdan tutup atmak istedi daha sonra da boğazıma sarılarak darp etti" dedi.

19 yıldır görev yaptığı okulda defalarca takdir ve maaş ödülü aldığı öğrenilen beden öğretmeni Balabanuluğ, okul müdürü E.A.'nın diğer öğretmenlerle de sürekli tartıştığını iddia etti.

Olayın duyulmasının ardından tepki için okul bahçesinde toplanan Buca Anadolu Lisesi öğrencileri, okul görevlileri tarafından evlerine gönderildi. Öğretmenlerini çok sevdiklerini belirten öğrenciler olayı protesto etmelerine engel olan öğretmenlere de tepki gösterdi. Buca Polis Karakolu'nda ifade veren Funda Balabanuluğ, Adli Tıp Kurumu'na sevk edilirken, okul müdürü E.A.'da ifadesi alınmak üzere karakola getirildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 18:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?