19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

NATO protestosu

NATO'nun kuruluşunun 60. yılı NATO karşıtları tarafından İzmir'in Buca ilçesinde yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

Buca ilçesi Şirinyer semtinde bir araya gelen Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ile Birlikte Başaracağız Platformu üyeleri ayrı ayrı İzmir'de bulunan NATO Vecihi Akın Kışlası önünde eylem yaptı. Şirinyer'den Nato Vecihi Akın Kışlası önüne kadar sloganlar atarak yürüyen grup, burada da NATO karşıtı sloganlar eşliğinde basın açıklaması yaptı. Türkiye Gençlik Birliği İzmir Şube Başkanı Çağatay Yıldız tarafından yapılan basın açıklamasında, NATO'nun kurulduğu yıldan itibaren Amerika'nın terör örgütü olduğunu belirterek, "NATO, Irak'tan Afganistan'a Nikaragua'dan Endonezya'ya, Yugoslavya'dan Küba'ya bütün dünyayı kana bulamıştır. Ülkemizde de 60 yıllık NATO tarihi, 60 yıllık kontrgerilla operasyonları tarihidir. Kurulduğundan beri her fırsatta ülkemizi karıştırmaktadır. 6-7 Eylül olaylarının, 12 Mart ve 12 Eylül darbelerinin, Maraş, Çorum, Gazi Mahallesi olaylarının arkasında NATO uzantısı kontrgerilla vardır" dedi.

Amerika Başkanı Obama'nın Türkiye'ye yapacağı ziyareti de eleştiren Çağatay Yıldız, Obama'nın Türkiye'ye gelişinin ardında Türkiye'yi işgal planı yattığını söyledi. Yıldız şunları söyledi:  "Emperyalizmin tepesindeki Amerika Başkanı Obama daha ülkemize gelmeden gazetelerde ve televizyonlarda bu geliş müjdeleniyor. Oysa Obama'nın geliş nedeni çok açıktır. Amerikan üslerini Türkiye üzerinden çekmek ve bu bahaneyle güneydoğu bölgemizde üsler kurmak istemesidir. Amerika bu konumlanmayla Türkiye'yi işgal planını adım adım uygulamaktadır" şeklinde konuştu. Sık sık sloganlarla kesilen basın açıklamasında, teröre ve ekonomik krize son vermek için NATO'dan çıkmak gerektiği vurgulanırken, 29 Mart
Mahalli İdareler Seçimlerinin de bir uyarı niteliği taşıdığı belirtildi.

Her iki eylemde yapılan açıklamaların ardından gruplar olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 23:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?