20
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

Okulunun açılışında ağladı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal İzmir'de Mehmet Ali Susam Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Baykal'ın katıldığı törende duygusal anlar yaşayan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam gözyaşlarını tutamadı.


İzmir'in Buca ilçesinde, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın adına yaptırdığı Mehmet Ali Susam Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi'nin açılış törenine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir Valisi Cahit Kıraç, CHP'li İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP'li ilçe belediye başkanları da katıldı. Okulda eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerden oluşan koronun söylediği şarkılar ve halk oyunları gösterileri ile tören başladı. Bir konuşma yapan CHP İzmir
Milletvekili Mehmet Ali Susam, eğitimin önemine değinerek, esnaf birlik başkanı olduğu dönemde de mesleki eğitimi esnaf teşkilatı içine soktuklarını ifade etti. Yaptırdığı yeni okulda zihinsel engelli öğrencilerin topluma kazandırılacağını belirten Susam, şöyle konuştu: "Feda edemeyeceğimiz insanlarımızı bu okulda eğiteceğiz. Allah kısmet ederse babam ve eşim adına da iki okul yaptıracağım."
Susam'ın konuşmasının sonunda duygusal anlar yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek eğitimin Türkiye'nin en önemli konusu olduğunu söyledi. Gençlere eğitim borçlu olduklarını ve iyi eğitimin yanı sıra iyi ahlaklı olmanın da öğretilmesi gerektiğini ifade eden Baykal, şöyle konuştu: "Çocuklarımıza ve gençlerimize eğitimin ötesinde bir değerler sistemi vermeliyiz. Verilen eğitim insan, vatan ve millet sevgisi de içermeli. İnsanları kadın erkek, Alevi, Sünni, Arap, Çerkez diye ayırmamak gerektiği öğretilmeli. Atatürk'e ve Anayasa'ya saygı öğretilmeli."


Konuşmaların ardından CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Baykal'a özel hazırlattığı bir plaketi takdim etti. Törenin ardından Baykal okulda eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerin sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 17:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?