22
Mayıs
2024
Çarşamba
BUCA - İZMİR

Önce çaldılar sonra yaktılar

Buca'da 2 gün önce çalınan kamyonet, Evka 1 Hayvan Pazarı içinde yanarken bulundu. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangının ardından olay yerine gelen kamyonet sahibi, kamyoneti görünce şok geçirdi.

Buca Evka 1 Hayvan Pazarı’nda önceki gece saat 01.00 sıralarında, park halindeki LPG’li 45 KZ 176 plakalı Anadol kamyonetten alevler çıktığını gören vatandaşlar, polise ve itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını çevreye sıçramadan söndürdü.

Yangının kesin nedenini belirleyemeyen ve kundaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, bir sigara izmaritinin de yangına neden olabileceğini açıkladı. Kamyonetin ön kısmı ve koltukların zarar gördüğü yangının sebebinin, bilirkişi incelemesinin ardından kesinleşeceği bildirildi.

Olayın ardından plakadan araç sahibine ulaşan polis ekipleri kamyonetin, Buca Koop 206/38 Sokak numara 72’de ikamet eden buzdolabı tamircisi Malik Sucu’ya (45) ait olduğunu ve aracın 2 gün önce gece evin önünden düz kontak yapılarak çalındığını belirledi.

Olayı haber alır almaz kamyonetinin yanına gelen Sucu, gördüğü manzara karşısında şok oldu. Kamyonetinin tek serveti olduğunu ve işlerini onunla gördüğünü belirten Malik Sucu, "Kim bana bu kötülüğü yapabilir Zaten 1969 model eski bir araba. Ne istediler. Çaldılar, hiç olmazsa yakmasalardı. Bunu yapan acımasızların yakalanmasını istiyorum" diye konuştu.

Polis, olayın görgü tanıklarının ifadelerine göre yangının ardından kaçan 3 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 13:25:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?