19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

ÖSS adayları festivalde moral depoladı

Uluslararası İzmir Müzik ve Dans Festivali Buca Gölet'te yapılan muhteşem gala gecesi ile sona erdi.

Buca Gölet amfi tiyatroda yapılan festival galasını binlerce seyirci izledi. Farklı kültürlerin dansla ifade edildiği sahne şovları, seyirciler tarafından coşkuyla alkışlandı. İzleyiciler arasında yer alan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) adayları, sınav öncesinde moral depoladılar.

Festivalin sona erdiği etkinliğe katılara bir konuşma yapan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, seneye Asya, Afrika ve Batı Avrupa Ülkeleri'nden de grupları festivale dahil edeceklerini ve daha renkli bir festival için hemen hazırlıklara başlayacaklarını dile getirdi.

Konuşmasında ÖSS adaylarına da seslenen Başkan Tatı, "Gençlerimiz Pazar günü önemli bir sınava girecekler. Aşırı heyecan ve panik bildikleri soruları da yanlış işaretlemelerine neden olabilir. Tüm üniversite adaylarına başarılar diliyorum" dedi.

Başkan Tatı, grup temsilcileri ile festivalde aktif görev alanlara teşekkür plaketi verdi. Plaket töreninin ardından, amfi tiyatroyu dolduran binlerce seyirci, birbirinden yetenekli dansçıların şovlarıyla eğlençeli dakikalar geçirdi. Yerli ve yabancı ekiplerden oluşturulan dostluk grubu, Atatürk'ün de sevdiği halkoyunları arasında yer alan ve 1936'da yapılan Balkan Oyunları Festivali'nde, Ulu Önder'in de bizzat oynadığı, Artvin Yöresi'nin dünyaca ünlü Atabarı'nı başarıyla sergilediler. Letonya'dan Lielupe, Romanya'dan Primevera, Estonya'dan Cadencia Dance Studio grupları yaptıkları muhteşem danslarla, ülkelerini temsil ettiler. Törenin sonunda tüm dansçılar Onuncu Yıl Marşı eşliğinde sahnede yer aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 11:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?