27
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

Otokent esnafı eyleme hazırlığında

İzmir'in Buca ilçesinde kurulu bulunan Otokent'te esnaflık yapan işletmeciler eylem hazırlığında.

Şehir merkezinde faaliyet gösteren ikinci el oto galerilerinin de otokente taşınması için verilen sürenin dolduğunu hatırlatan galericiler, Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda işlem yapmaması nedeniyle kendilerinin mağdur olduğu gerekçesiyle bir basın açıklaması yaptılar.

Otokent sitesi içinde toplanan işletmeciler adına basın açıklaması yapan Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın, Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerini cezalandırdığını iddia ederek; "Alınan karar ortada, verilen süre ortada buna rağmen kararı uygulamayan Büyükşehir burada kanunlara uyan işletmecileri resmen cezalandırıyor. Otokent dışında faaliyet gösteren işletmelerin taşınması için son tarih 31 Mayıs idi ancak bu tarih geldi üstünden bir ay geçti en ufak bir çalışma yapılmadı. Hepimiz mağduruz. Burada haksız rekabet var. Kurallara, kanunlara uyanlar cezalandırılıyor" şeklinde konuştu.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ile bu konu hakkında görüşeceklerini de belirten Yılmaz Akın; "Eğer sorun çözülmezse eylemlere başlayacağız. Otokent esnafının sabrı taşıyor" dedi. Yılmaz Akın'ın yaptığı açıklamayı otokent esnafı da alkışlarla destekledi. Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 15:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?