20
Mayıs
2024
Pazertesi
BUCA - İZMİR

Parkta yaşayan aileye sahip çıktı

Buca İlçesi'nde bulunan Hasanağa Parkın'a yerleşen üç çocuklu Karataş ailesine, Belediye Başkanı Cemil Şeboy yardım eli uzattı.

Aile'nin parktan alınarak Geçici Barınma Merkezi'ne yerleştirilmesi talimatını veren Başkan Şeboy, böylece bu yılın Haziran ayında açılması planlanan Barınma Merkezi'ni de spontane olarak hizmete açmış oldu.

Buca'nın Adatepe Mahallesi'nde tek odalı bir gecekonduda yaşamını sürdürürken, Ağrı İli'nin Doğubeyazıt İlçesi'nde yaşayan akrabalarından çağrı alan Muhammet Karataş, tası tarağı toplayarak, memleketine geri dönüş yaptı. Ancak, akrabalar söz verdikleri iş ve evi vermeyince, çekilen çile memleket topraklarında da devam etti. İzmir'e dönüş kararı alan aileyi bekleyen sürpriz ise, akrabalardan geldi. Dört çocuktan birini alıkoyan akrabalar, aileyi beraberindeki üç çocukla, İzmir'e yolcu etti. Yeniden İzmir'e dönüş yapan aile, barınacak bir ev bulamayınca Hasanağa Parkı'na yerleşti. Durumu öğrenen Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, ailenin Geçici Barınma Merkezi'ne yerleştirilmesi ve maddi yardım bağlanması için bürokratlarına talimat verdi.

Aile, yanındaki 3-5 torba eşya ile birlikte Merkeze yerleştirildi. Önceki yılda da zihinsel engelli çocuğu için yardım alan aileye, belediyenin sosyal yardımlar fonundan aylık bağlanması için işlemler başlatıldı.

ŞEBOY, "ÇOCUKLARIN DURUMUNA İÇİMİZ BURKULDU"
Sokak yaşamına mecbur kalan ailelerin yaşadığı dramın, Geçici Barınma Merkezi projesine esin kaynağı olduğunu söyleyen Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, "Büyükşehirlerde yaşanan barınma problemi, maddi sıkıntıya düşen aileleri sokak ya da parklarda yaşamaya itiyor. Hangi sebeple olursa olsun, daha okul çağına gelmemiş çocukların sokakta yaşamaya mecbur kalması, içimizi burkuyor. Bu sıkıntılara, bir nebze olsun çözüm bulmak amacıyla, Geçici Barınma Merkezi'ni inşa ettik. Bu tesisi bütün hizmetleriyle birlikte Haziran ayında açacağız. Ancak, Muhammet Karataş'ı 6,5 aylık hamile eşi ve üç çocuğuyla birlikte sokakta bırakamazdık. O yüzden henüz açılışı yapılmayan Geçici Barınma Merkezi'nin kapılarını bu aile için açtık" dedi.

Sosyal belediyecilik ilkelerinin göstermelik hizmet ve şovlarla yerine getirilemeyeceğinin altını çizen Başkan Şeboy, "Ben daha sosyalim yarışına girmeden, gerçek sosyal belediye hizmetleri üretiyoruz." diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 09:54:20
Güncelleme :24 Mayıs 2008 Cumartesi 09:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?