19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

Polat ailesine belediye sahip çıktı

Buca'nın Fırat Mahallesi'nde yaşayan Polat ailesinin dramına son verildi. İşsiz baba Eyüp Polat, 3 aydır evinin kirasını ödeyemediği için ailesiyle birlikte sokağa atıldı. 1 tanesi zihinsel engelli olmak üzere 4 çocuğuyla çaresiz sokakta kalan aileye, Buca Belediyesi yardım elini uzattı. Polat Ailesi yaşadıkları Fırat Mahallesi'ndeki evlerinden kiralarını ödeyemedikleri gerekçesiyle atılınca önce bir parka sığındılar.

Daha sonra Şerif Tikveşli İlköğretim Okulu bahçesine yerleşen aileyi, okul müdürü Selim Sarı fark etti. Mahalle muhtarına durumu anlatan Müdür Sarı, Buca Belediyesi'nin Başkanı Ercan Tatı ile birlikte ilk kez oluşturulan Buca Belediyesi Sosyal Hizmetler Komisyonu'nu haberdar etti.

Komisyon Başkanı Ercan Geçgel, komisyon üyeleri Sevilay Yılmaz, Bektaş Gürsoy ve Gülay Sakartepe ise konuyla yakından ilgilenerek aileyi, okul bahçesinde yerleştikleri yerlerinde ziyaret edip kendilerine anında müdahale ettiler. Buca Belediyesi Geçici Barınma Merkezi Müdürü Gülden Uludağ'ın da hazır bulunduğu ziyaret sonunda ise aile, belediyenin geçici barınma merkezine yerleştirildi. 4 gündür merkezde misafir edilen Polat ailesine burada temiz kıyafetler verildi, sağlıklı yaşam sürmeleri adına her türlü hizmet sunuldu.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise "Polat ailesinin dramına kayıtsız kalınamazdı" açıklamasında bulunurken, belediyesinin barınma merkezinde misafir edilen baba Eyüp Polat, anne Altun Polat, çocuklar zihinsel engelli Şakir, Süleyman ve Sevgi Polat için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Öncelikle ailenin bir eve yerleştirilmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını hatta bugün kendilerine bir ev tuttuklarını ifade eden Başkan Tatı "Ülkemizde maalesef ki ekonomik krizin vurduğu ailelerimiz oldukça fazla, Polat ailemizde bunlardan sadece bir tanesi. Böyle durumlarda biz yerel yöneticiler olarak bu hayatlara sahip çıkmalı ve onlara sağlıklı yaşam sürmeleri adına destek vermeliyiz. Ailemiz 4 gündür merkezimizde misafir ediliyor, belediyemiz imkanlarında onlara her türlü yardımı yapacağız" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 16:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?