19
Mayıs
2024
Pazar
BUCA - İZMİR

Şeboy'dan şok iddia

BUCA ARENA STADI İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA

Spor Toto Süper Lig müsabakalarına başlayan Bucaspor kendi sahasında oynayamamanın sıkıntısını yaşarken. Eski Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy Buca Arena stadı ile ilgili şok bir iddia ortaya attı. Eski Başkan Şeboy, Pazartesi günü yapılan olağanüstü Buca Belediye Meclis Toplantısı'nda konunun ilgili komisyona gönderilip karara bağlanması beklenen raporların eylül ayındaki meclis toplantısına sarkacağını ve bunun Bucaspor'un bu sezon kendi sahasında oynayamaması anlamına geldiğini dile getirdi.

Pazartesi günü olağanüstü toplanan Buca Belediye Meclisi Toplantısı'nda konunun ilgili komisyona gönderilip rapor bekleneceğinin kararı alınmasının ardından Buca Arena Stadı'nın bir çıkmaza sürüklendiğini dile getiren Cemil Şeboy, "Eğer Komisyondan çıkacak rapor hemen bir başka olağanüstü bir meclis toplantısı ile karara bağlanmaz ise, Bucaspor taraftarı ve yönetimi eylül ayını bekleyecektir. Çünkü bir diğer belediye meclis toplantısı eylül ayındadır. Eğer böyle olursa Bucaspor bu sezon kendi sahasında oynayamayacaktır. Böyle bir şey olması da bekleniyor. Artık bu olay bu hafta karara bağlanmalı ve ikinci kez olağanüstü meclis toplantısı yapılmalıdır. Yoksa Bucaspor, arenada 1 yıl daha maç oynayamayacak. Buca Belediyesi bir an önce karar vermelidir. Ancak belediye işi uzatıyor. Eylülde toplanacaklarmış. Kaybedecek 1 saatimiz bile yok. 30 yıl uğraştık bu takımın bu duruma gelmesi için. Böyle giderse Bucaspor Süper Lig'den geldiği gibi gider. Bunun vebalini kimse taşıyamaz" dedi.

Arsanın planının kendi döneminde yapıldığını dile getiren Cemil Şeboy, "O araziyi biz düzenledik. Biz İzmir'e stad yapan tek belediyeydik. 2 sezon geçirdik o stadyumda. Bucaspor'un Atatürk Stadı'nda oynamaya gücü yetmez. Aslında problem kolayca çözülebilirdi. Bucaspor hazineden yeri satın alacaktı ve belediyeye bağışlayacaktı. Bunun sonucunda stadı belediyeden kiralayacaktı. Bu kadar kolay olan bir konuyu bu kadar çıkmaz bir problem haline getirdiler. Bucaspor'a yazık oluyor" şeklinde konuştu.

Bucaspor'un lehine olacak olan tüm kararlara olumlu cevap vereceklerini ifade eden AK Parti Buca Belediye Meclis Üyesi Necati Bahçeci ise, "16.08.2010 tarihinde bir olağanüstü toplantı gerçekleştirdik. Amaç Buca'ya bir Cumhuriyet Meydanı kazandırmak ve yapılmış bir tesisi belediyeye kazandırmaktı. Toplantı sonucunda konunun komisyonda araştırılıp karara bağlanmasına oy birliği ile karar verildi. İkinci bir meclis toplantısı çok kısa zamanda yapılmalıdır. Ne kadar kısa zamanda yapılırsa Bucaspor için daha

yararlı olacaktır. Eylül ayını beklemeden meclis toparlanmalıdır. Geciktikçe Bucaspor'un Buca Arena'da oynaması uzayacaktır. Olağanüstü toplantı yapılırsa AK Parti Meclis Üyesi olarak Bucaspor lehine olacak kararlara olumlu bakacağız" dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise konuyla ilgili görüşmeleri kabul etmedi.

BUCA ARENA STADI İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA
BUCA ARENA STADI İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA
BUCA ARENA STADI İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA
BUCA ARENA STADI İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 17:05:03
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 18:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?