29
Mayıs
2024
Çarşamba
BUCA - İZMİR

TOKİ daireleri için heyecanlı bekleyiş

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Buca'da yapacağı dar gelirli ailelere yönelik konutlar için kuralar 3 Temmuz'da çekiliyor.


Buca Tınaztepe Mahallesi'nde, Barış Manço Ormanı ile Jandarma Alay Komutanlığı arasında bulunan araziye yapılacak 714 konut için toplam 12.011 kişi başvurdu. TOKİ'nin diğer projelerine de başvurduğu için, 15 kişinin kendi isteğiyle başvurusunu geri çektiği bildirildi. Başvuranlar arasında 361 engelli, 24 şehit ve 65 gazi ailesi bulunuyor. Dar gelirli ailelere yönelik konutların kuraları 3 Temmuz 2008 tarihinde Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak. Kura çekilişi Buca Belediyesi tarafından verilecek sıra numarasına göre yapılacak. Belediye yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, vatandaşlara başvuru esnasında verilen kayıt numaraları ile kurada kullanılacak olan sıra numarasının karıştırılmaması gerektiği hatırlatıldı. Vatandaşlara kura hakkında detaylı bilgi TOKİ'nin www.toki.gov.tr adresli resmi internet sitesi aracığıyla verilecek. Ayrıca kuraya ilişkin ayrıntılar, Buca Belediyesi'nin www.buca.bel.tr adresli resmi internet sitesinde de yayınlayacak.
Kurada kazanacak olan 714 şanslı aile bankayla sözleşme esnasında peşinatın yarısı olan 4380 ytl ödeyecek. Peşinatın diğer yarısının da üç ay içinde ödenerek toplam 8.760 ytl'nin yatırılmış olması gerekiyor. Konutların yapımı bitinceye kadar taksit ödemeyecek olan şanslı aileler, teslim tarihini takip eden ilk ay taksitlerini ödemeye başlayacaklar.

..
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 14:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?