23
Mayıs
2024
Perşembe
BUCA - İZMİR

Uyuşturucuya hayır

İzmir Buca Rotary Kulübü ve Özel İlgi Tıp Merkezi’nin ortak hazırladığı "Uyuşturucuyu Önlemede Talep Azaltımı" projesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde düzenlenen seminerle start aldı. Projede, İzmir’deki bütün liselerde öncelikle velilere ve daha sonra öğrencilere uyuşturucuya yönelik bilgilerin verileceği konferanslar düzenlenmesi planlanıyor.

İzmir Buca Rotary Kulüp Başkanı Levent Gökçeer’in yönettiği seminerde, İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi’nden Başkomiser Suat Sabah ve Ege Üniversitesi Bağımlılık Araştırma Merkezi’nden Dr. Zeki Yüncü, kulüp üyelerine uyuşturucu bağımlılığına giden ilk tehlikeleri ve sonrasında yaşanan acı olayları çarpıcı örneklerle anlattı. Başkomiser Suat Sabah, ailelere şu uyarıda bulundu:

"Uyuşturucuya özendirecek kişi, çocuklarınızın karşısına bakımlı ve sağlıklı şekilde çıkacaktır. Öncesinde ilişkisini geliştirecek, güvenebileceği bir arkadaş olacak daha sonra ’Bak bana bir şey olmuyor. Çok eğleniyorum. Hiçbir zararı yok’ diyecektir.

Uyuşturucuya gençleri alıştıran kişiler, siyah gözlüklü, siyah takım elbiseli mafyavari görüntülü kişiler asla olmayacaktır. Çocuklarınızı doğru bilgilendirirseniz, yanlış insanlara güvenmeyeceklerdir."

Seminerin sonunda İzmir Buca Rotary Kulüp Başkanı Levent Gökçeer, konuşmacılara ve Özel İlgi Tıp Merkezi Proje Sorumlusu Volkan Timurşah’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 13:32:38
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 14:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?